Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt in afscheidsduel niet voorbij VEO maar houdt alles in eigen hand

KVA komt in afscheidsduel niet voorbij VEO maar houdt alles in eigen hand

Lag het aan het weer? De druk, of misschien wel het feit dat VEO goed speelde en knokte voor dat ene punt dat men nodig had om promotie naar de Hoofdklasse veilig te spelen? Feit is dat KVA op de laatste thuisspeeldag van het seizoen niet al te best voor de dag kwam en met 13-13 gelijkspeelde tegen de laagvlieger uit Voorburg. Bijkomend voordeel is dan weer dat nu duidelijk is dat er volgende week zaterdag gewonnen moet worden op bezoek bij ROHDA om de tweede plaats en daarmee promotie naar de Ereklasse af te dwingen. Al wordt dat uiteraard een lastig karwei in Amsterdam West.

Onder tropische omstandigheden trad KVA voor het laatst dit seizoen op eigen veld aan. Tevens het laatste thuisduel van de naar Dalt0 vertrekkende zusjes Yoni en Enza Bulterman en aanvoerder Fabian Geveke die volgend seizoen in een lager team actief zal zijn. Gezien de stand op de ranglijst en de standen in de overige Overgangsklasse-poules was een overwinning op VEO erg gewenst. Het werd helaas een 13-13 gelijkspel en dat zorgt er met nog één speelronde te gaan dat KVA vooralsnog bij de twee beste nummers twee uit de vier Overgangsklasse-poules hoort. En dat houdt dan weer in dat aanstaande zaterdag geschiedenis kan schrijven door bij winst op ROHDA te promoveren naar de Ereklasse, oftewel het hoogste niveau in Nederland.

De bezoekers uit Voorburg begonnen met overtuiging aan de wedstrijd. Ondanks een klein windje tegen in het voorveld kwamen de bezoekers op een verrassende 0-3 voorsprong. Yoni Bulterman zorgde vervolgens voor de 1-3 maar KVA liep de gehele eerste helft achter de feiten aan. Net als tegen OVVO kwam de ploeg maar moeilijk tot scoren maar ditmaal was de tegenstander wel bij machte om een redelijk scoringspercentage te halen: 5-9 ruststand.

In de tweede helft diende er uit een ander vaatje getapt te worden om er toch nog een goed resultaat uit te halen. Verdedigend zat het goed in elkaar gezien de slechts 4 tegendoelpunten in de tweede helft maar aanvallend liep het nog niet als vanouds. Toch lukte het KVA om stapje voor stapje dichterbij te komen. Bij een 13-13 tussenstand lagen er voor beide ploegen nog kansen om de winnende binnen te schieten maar dat zat er niet meer in. VEO verzekerde zich dankzij het 13-13 gelijkspel van promotie naar de Hoofdklasse (de nummers 3 t/m 7 promoveren dit veldseizoen naar de Hoofdklasse). KVA weet dankzij dit ene punt dat het aanstaande zaterdag moet winnen van ROHDA om promotie naar de Ereklasse af te dwingen.

Bij deze dus gelijk een oproep aan iedereen die KVA lief heeft. Kom aanstaande zaterdag naar de wedstrijd ROHDA – KVA en steun de ploeg in deze lastige wedstrijd. Bij een overwinning promoveert KVA naar het hoogste niveau van Nederland en ondanks de versoepelde promotieregeling blijft dat een unicum in onze clubgeschiedenis. Mocht dat niet lukken dan is KVA afhankelijk van uitslagen van de concurrentie en speelt KVA mogelijk volgend veldseizoen in de Hoofdklasse. Net zo goed een prachtig resultaat. Uiteraard gaan we voor het hoogst haalbare en dus zien we alle supporters graag langs de lijn als de wedstrijd om 16.00 uur begint. Tot dan!