Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt goed terug na vroege achterstand maar verliest opnieuw

KVA komt goed terug na vroege achterstand maar verliest opnieuw

Ook na zes gespeelde wedstrijden staat KVA nog altijd op nul punten. En ook in wedstrijd nummer zes had er absoluut meer in gezeten. KVA vocht zich na een vroege 7-1 achterstand goed terug in de wedstrijd en wist halverwege de tweede helft zelfs enkele malen op voorsprong te komen. Helaas bleek SKF in de slotfase van de wedstrijd toch de betere van de twee en besliste de wedstrijd koelbloedig in haar voordeel: 23-21 eindstand. Aanstaande zaterdag speelt KVA de belangrijke thuiswedstrijd tegen het eveneens puntloze NOVA (17.50 uur)

Nadat de selectie eerder op de dag op bezoek geweest was in de sporthal van DVO voor de wedstrijd van KVA 2, stond later op de avond de wedstrijd tegen SKF op het programma. Een kwartiertje verderop dus tussendoor kon nog makkelijk gegeten worden. SKF beschikt over een prachtig complex met sporthal aan de kantine vastgebouwd (hadden wij dat maar) en het publiek lekker dicht op het veld.

Chanda Robijns startte deze week voor het eerst in de basis. Zij vervangt de rest van dit seizoen de zwangere Jolien de Jonge in de basis acht. SKF was na vijf gespeelde wedstrijden een keurige middenmoter met drie gewonnen wedstrijden, maar KVA heeft laten zien dat het absoluut mee kan in deze klasse. Helaas bleven de eerste punten nog altijd uit.

Op bezoek in Veenendaal was er weer een kans om daar verandering in aan te brengen. Het was echter de thuisploeg die furieus aan de wedstrijd begon en uit het eerste schot de 1-0 liet aantekenen. KVA antwoordde nog wel met de 1-1 maar daarna walste SKF over KVA heen. Het schotpercentage lag ontzettend hoog bij de thuisploeg en voor KVA voelde het alsof werkelijk ieder schot ook direct raak was. Zo stond het binnen mum van tijd 7-1 voor SKF en zelfs een vroege time-out hielp daarbij niet.

De storm was intussen wat gaan liggen en ook het schotpercentage bij de thuisploeg daalde logischerwijs. KVA daarentegen knokte zich ook goed terug en stond halverwege de eerste helft met 8-4 achter. Verdedigend kreeg KVA meer vat op SKF en zo lukte het de ploeg van trainer Michael Hendriks om met een 11-8 achterstand de rust in te gaan.

Na rust ging KVA gelukkig door met waar het gebleven was. Het scoorde als eerste in de tweede helft en kreeg steeds meer geloof in een goed eindresultaat. Beetje bij beetje kroop KVA dichterbij en bij een stand van 18-18 was het weer helemaal gelijk. KVA pakte hierna zelfs een minieme voorsprong en had zelfs kans om deze uit te breiden. Helaas lukte dit niet, had KVA de scheidsrechter niet bepaald mee en lukte het SKF op haar beurt weer om de leiding in de wedstrijd over te nemen.

KVA kon in de slotfase van de wedstrijd niet meer brengen was nodig was om de wedstrijd naar haar hand te zetten. SKF lukte dit wel en maakte na de 22-21 ook nog de 23-21 waarna de wedstrijd definitief gespeeld was. Opnieuw een ontzettend zure nederlaag en opnieuw was de ploeg er dichtbij. Toch mag KVA ook trots zijn op het karakter dat ze gedurende de wedstrijd getoond hebben. Dat zal aanstaande zaterdag opnieuw getoond moeten worden in de belangrijke thuiswedstrijd met mede rode lantaarndrager NOVA uit Bilthoven. Tot dan!