Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt er niet aan te pas tijdens debuutwedstrijd in de Ereklasse

KVA komt er niet aan te pas tijdens debuutwedstrijd in de Ereklasse

Wat vooraf heus wel ingecalculeerd werd werd afgelopen zaterdag (9 september) dan ook werkelijkheid. Dalto/Klaverblad Verzekeringen was niet één maar mistens twee maatjes te groot voor KVA en won zodoende met maar liefst 32-16 van KVA. De thuisploeg, met de van KVA overgekomen zusjes Yoni en Enza Bulterman in de basis liet vooral in de eerste helft zien dat het geen kind had aan KVA: ruststand 21-9 en speelde de wedstrijd in de tweede helft keurig uit. KVA daarentegen ziet deze wedstrijden vooral om te leren en leerpunten waren er gelukkig genoeg.

Eerder op de middag speelde KVA trouwens een verdienstelijke wedstrijd tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Het team van trainer/coach Sabrina Kooijman ging met 16-9 ten onder maar de verschillen waren hier beduidend minder groot. Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op waarna de thuisploeg voor rust een gat sloeg van vijf doelpunten verschil. Hoewel er na de rust net zo goed gespeeld werd was de ploeg in het geel/zwart een stukje schotvaardiger. Een groot compliment aan het grotendeels jonge team van de KVA reserves.

Met het vertrek van de zusjes Bulterman, het stoppen van aanvoerder Fabian Geveke en de ernstige blessure bij Bas van der Bijl heeft KVA dit seizoen een hoop kwaliteit moeten inleveren. Waar trainer/coach Elmer Coevert er vorig seizoen voor koos om 5 dames en 4 heren te selecteren voor de hoofdmacht daar is het dit seizoen precies andersom. Bart Mostard, Lukas van Leeuwen en Laurens de Groot vormen samen met Sem Davelaar en Dylan van Sprang het vijftal bij de heren. De van Victum overgekomen Karen van der Doelen is dit seizoen dame nummer vier naast Milena van Drongelen, Romée Robijns en Lieke den Hartog.

Van de 20 selectiespelers zijn er maar liefst 17 spelers die bij KVA zijn begonnen met korfballen of in de jeugd de overstap hebben gemaakt naar KVA. Een aantal waar we als club zijnde dan ook enorm trots op kunnen zijn. Dat dat geen garantie is op succes bleek echter ook. Bij de club uit Driebergen ademt de hele club topkorfbal. De selectie is in opbouw en talenten worden van heinde en verre naar de club gehaald om naar nieuwe gloriejaren toe te werken. Met Kris Boere en Fenna Havelaars heeft Dalto/Klaverblad Verzekeringen bijvoorbeeld twee Jong Oranje spelers in de gelederen. Maar ook de ervaren mannen Rene Siedsma en Mathijs den Ouden zorgen voor een berg aan ervaring en kwaliteit.

Zoals eerder gezegd had KVA op het bloedhete kunstgrasveld een lastige middag. Tot 7-4 kon men nog goed mee maar daarna toonde de thuisploeg haar kwaliteit. De 21-9 ruststand was dan ook veelzeggend. Maar waar KVA echt nog wel wat kan leren van dit soort potjes is het natuurlijk wel de vraag wat een ploeg als Dalto/Klaverblad Verzekeringen hier aan heeft. Een keuze die bij het KNKV ligt maar zeker nog wel het evalueren waard is.

Na rust toonde de thuisploeg iets meer genade met KVA. Beide ploegen wisselde nog stevig door en zo kwam er bij een 32-16 stand een einde aan de wedstrijd. Een flinke nederlaag maar de strijd en het doorzettingsvermogen van de gehele selectie mag zeker niet onbenoemd worden. Op zaterdag 16 september speelt KVA haar allereerste thuiswedstrijd in de Ereklasse ooit. het sterke Fiks (in de zaal uitkomend in de Korfbal League 2) komt dan op bezoek in Amstelveen. Opnieuw twee loodzware potjes voor de KVA selectie maar met de steun van veel KVA’ers zal er ongetwijfeld weer gestreden worden voor ieder punt. Tot zaterdag!