Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt er niet aan te pas in Zaandam en ziet Sporting Delta kampioen worden

KVA komt er niet aan te pas in Zaandam en ziet Sporting Delta kampioen worden

KVA heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door afgelopen zaterdag (18 maart) onderuit te gaan op bezoek bij ZKV in Zaandam. In sporthal De Struyck werd het 23-17 voor de thuisploeg en daar was eigenlijk niets op af te dwingen. Dankzij deze nederlaag was Sporting Delta al voor hun eigen wedstrijd kampioen en promoveert daarmee naar de Hoofdklasse (gefeliciteerd). Voor KVA resteert nog twee wedstrijden om de tweede plaats in de poule veilig te stellen maar alle aandacht zal de komende twee weken uitgaan naar KVA 2 dat nog volop speelt voor het kampioenschap in de Reserve Eerste Klasse.

Er zijn drie zekerheden in het leven: de bal is rond, de korf is geel en minstens twee keer per seizoen komen KVA en ZKV elkaar tegen in de competitie. Eerder dit zaalseizoen verschalkte KVA de Zaandammers in de eigen Nieuwe Bankrashal nog door met maar liefst 35-17 te winnen. Nu kwam het zelf niet verder dan 17 doelpunten en moest het de overwinning aan de thuisploeg laten dat zich daarmee definitief veilig speelde.

KVA en ZKV verdedigden elkaar in deze wedstrijd stug achter en dat zorgde zeker in de eerste helft niet voor het meest attractieve spel. Toch was het de thuisploeg dat het best van start ging met twee doelpunten op rij en daarmee vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd nam. KVA pareerde al snel met een goal van Yoni Bulterman en zo gingen beide ploegen gelijk op richting het rustsignaal. Bas van der Bijl zag kort voor rust bij een tussenstand van 6-6 nog een zuiver doelpunt ten onrechte afgekeurd worden waarna ZKV op haar beurt wél de 7-6 op het scorebord zag verschijnen.

In de tweede helft lukte het KVA om tot de 9-8 bij te blijven maar daarna was het de thuisploeg dat maar liefst 6x op rij wist te scoren en zodoende een kwartier voor tijd met 15-8 voor stond. KVA kwam moeizaam tot scoren en had niet voor het eerst last van een ploeg dat de hele wedstrijd goed kon achterverdedigen. Via 17-11 en 19-13 bleef de marge tussen de twee ploegen zes doelpunten. KVA had intussen al flink wat door gewisseld maar kwam niet dichterbij. ZKV won uiteindelijk op basis van de tweede helft meer dan verdiend met 23-17 van KVA dat nu dus alleen nog een tweede plaats heeft om voor te strijden.

De focus binnen de selectie zal mede door gunstige uitslagen in de poule van KVA 2 dan ook verschuiven naar ons tweede team. Met nog twee wedstrijden te gaan is men koploper in de Reserve Eerste Klasse maar heeft het nog minstens drie punten nodig om dat felbegeerde kampioenschap binnen te halen. De eerstvolgende wedstrijd van KVA2 is aanstaande zaterdag om 15.30 uur thuis tegen Achilles 4. Tot dan!