Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt er niet aan te pas in Amsterdam en verliest op bezoek bij ROHDA

KVA komt er niet aan te pas in Amsterdam en verliest op bezoek bij ROHDA

KVA heeft de goede seizoenstart geen vervolg kunnen geven in de tweede speelronde van deze zaalcompetitie. Waar vorige week nog knap werd gewonnen van Excelsior daar bleek ROHDA nu een maatje te groot te zijn. De ploeg uit Amsterdam-West won verdiend met 25-21 en KVA mag zich nu gaan opmaken voor een lastige uitwedstrijd bij titelkandidaat nummer één Die Haghe uit Den Haag.

KVA 2 pakte eerder op de middag de eerste twee punten sinds de terugkeer in de Reserve Overgangsklasse. Na een wat moeizame start in de eerste helft bleek de ploeg van trainer/coach Sabrina Kooijman over beduidend meer scorend vermogen te bezitten dan de tegenstander en won het geheel verdiend met 14-22.

Doordat Dylan van Sprang dit weekend afwezig was startte Fabian Geveke deze week in de basis bij het vlaggenschip. En ondanks zijn goede spel was het ROHDA dat vanaf minuut één de wedstrijd dicteerde. Bij de club uit Amsterdam-West deed Kenny Lauf overigens ook weer mee wat de de ploeg in het geel/zwart uiteraard direct een stuk sterker maakt. Toch waren het met name de lange en fysiek sterke dames waar KVA het lastig mee had.

Niet alleen scoorden zij regelmatig maar dankzij ken kon de thuisploeg geregeld erg lange aanvallen spelen. Bovendien bleken de heren aan ROHDA-zijde ook op schot te zijn terwijl de KVA-heren het scoren voor eventjes verleerd leken te zijn in deze wedstrijd. De vier dames van KVA hielden de ploeg met 15 treffers in totaal aardig in de wedstrijd maar het lukte maar niet om de aansluiting te vinden.

Waar vorig seizoen elke wedstrijd tegen ROHDA in winst kon worden omgezet daar lukte het deze keer niet. De thuisploeg won meer dan verdiend met 25-21 van KVA en dat doet even pijn. Aanstaande zaterdag reist de selectie af naar Den Haag om het aldaar op te nemen tegen het sterk geachte Die Haghe. KVA 2 start om 16.45 uur terwijl KVA 1 om 18.30 uur aan de bak mag.