Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt er in de tweede helft totaal niet meer aan te pas in de thuiswedstrijd tegen Fiks

KVA komt er in de tweede helft totaal niet meer aan te pas in de thuiswedstrijd tegen Fiks

KVA heeft ook de tweede wedstrijd in de Ereklasse niet weten te winnen. Sterker nog, ook ditmaal was de tegenstander duidelijk een maatje te groot en liep de uitslag hoog op. Op een zomers warm sportveld en onder toeziend oog van lekker veel supporters werd het maar liefst 10-22 voor Fiks. Zeker niet onverwacht, want de ploeg uit Oegstgeest kwam afgelopen zaalseizoen nog uit in de Korfbal League 2 maar een beetje balen was het wel, zeker gezien de ruststand eerder op de middag.

Toen Fiks enkele luttele seconden seconden voor het rustsignaal namelijk de 5-7 binnenschoot leek KVA nog goed mee te kunnen komen met de tegenstander. Fiks was dan wel de bovenliggende partij, maar KVA kon in ieder geval qua scores goed meekomen. Hoe anders was dat in de tweede helft. De gasten verdubbelden hun doelpuntenproductie van de eerste helft terwijl KVA ondanks het flink doorwisselen ook in de tweede helft maar tot 5 treffers wist te komen.

Eerder op de middag had KVA 2 trouwens wel voor een stunt weten te zogen. Het team van trainer/coach Sabrina Kooijman won met 14-11 van Fiks 2 en behaalde daarmee de eerste 2 punten ooit in de Reserve Ereklasse. Een zeer bijzondere prestatie van een team dat, we zeggen het nog maar eens, zo’n 15 maanden geleden pas kampioen werd in de Reserve Eerste Klasse (3 niveaus lager).

Terug naar de hoofdmacht. Dat kon zoal gezegd in de eerste helft nog in het spoor van de bezoekers blijven maar keek na rust al gauw tegen een 6-12 achterstand aan. Fiks liet het daar overigens niet bij en bleef in de tweede helft er rustig op los scoren. KVA kon geen vuist maken en gaf zich misschien wel te gemakkelijk gewonnen deze wedstrijd. Anderzijds is duidelijk dat Fiks, zowel fysiek als korfballend duidelijk een stapje verder is dan dit jonge KVA en dus is ook deze nederlaag zeker geen ramp.

KVA moet blijven beseffen dat het een unieke prestatie blijft om met beide selectieteams op het hoogte niveau uit te komen. Het feit dat KVA ten opzichte van vorig seizoen maar liefst vier potentiële basisspelers mist maakt het er uiteraard niet makkelijker op. Nieuwe spelers moeten worden ingepast en het is wennen aan het snellere en vaak fysiekere spel van de tegenstanders. Dat KVA 2 na twee wedstrijden al één overwinning heeft weten te boeken mag dan al een unieke prestatie genoemd worden. Tevens is duidelijk dat het niveauverschil bij de eerste teams misschien wel een stuk groter is dan bij de reserveteams. Dat ‘we’ dit doen met ruim 90% zelf opgeleide spelers is ook iets om enorm trots op te wezen.

De focus moet de komende vier wedstrijden dan ook blijven liggen op het beter worden als spelers zijnde én als collectief. Te beginnen met de loodzware uitwedstrijd tegen KZ/Keukensale.com aanstaande zaterdag. KVA 2 komt om 14.30 uur in actie terwijl KVA 1 om 16.00 uur aan de bak mag.