Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt duidelijk tekort tegen KVS/Maritiem en verliest met 11-19

KVA komt duidelijk tekort tegen KVS/Maritiem en verliest met 11-19

KVA is er in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen nog niet in geslaagd om de eerste punten binnen te halen. Tegen een van de titelfavorieten dit seizoen: KVS/Maritiem uit Scheveningen werd er met duidelijke cijfers verloren: 19-11. Volgende week zaterdag gaat de ploeg van hoofdtrainer Patrick de Jong op bezoek naar de andere titelfavoriet uit de poule: Nieuwerkerk.

 

Dat KVA het dit seizoen in de Overgangsklasse niet gemakkelijk gaat krijgen is duidelijk. Een aantal ervaren spelers is lager gaan spelen en de verjonging is dit seizoen verder in gezet. Tegen KVS/Maritiem stonden zodoende vijf spelers van 20 jaar of jonger in de basis. Ondanks het missen van de broodnodige ervaring was men vorige week wel dichtbij een punt bij de gerenommeerde Hoofdklasser OVVO uit Maarssen (12-11 nederlaag). Tegen de ploeg uit Scheveningen, waar drie seizoenen terug nog een beslissende degradatiewedstrijd van gewonnen werd zou het naar verwachting zwaarder worden.

 

Omdat er dit jaar wordt gespeeld met vijf heren en vijf dames stonden deze week Jonathan van der Horst en Martine Rog reserve aan de kant van KVA. Opmerkelijk detail: het jongere zusje van Martine, Annabel zat bij de tegenstander op de bank als vaste fysiotherapeut van de selectie. En voor wie dat nog niet wist: ook Martine heeft een verleden bij de Scheveningers voordat ze naar Amstelveen verhuisde. Goed, net als vorige week tegen OVVO was het KVA dat als eerste de leiding nam maar vervolgens de tegenstander ‘erop en erover’ zag gaan.

 

KVA had zowel aanvallend als verdedigend moeite met KVS/Maritiem. Het gaf verdedigend veel druk en aanvallend kon het vanwege het lengteoverwicht vaak herhalen. KVA kon het tempo niet bijbenen en keek zodoende bij rust al tegen een 5-12 achterstand aan. Toen de bezoekers ook na rust direct tweemaal de korf wisten te vinden lonkte een ruime nederlaag voor KVA, maar dat bleef gelukkig bespaard. KVA zal het dit seizoen mede op karakter moeten proberen te overleven in de Overgangsklasse en karakter werd er dan ook getoond.

 

Hoewel KVS/Maritiem ongetwijfeld al voelde dat de overwinning binnen was liet KVA het gat niet groter worden. Het spel was daarbij zeker nog niet groots maar puur naar de cijfers gekeken werd er in de tweede helft met 6-7 verloren (eindstand 19-11) en dat was in ieder geval een stuk beter dan de eerste helft. Martine Rog en Jonathan van der Horst vielen in de tweede helft nog in voor Enza Bulterman en Sem Davelaar en dat was voor ras-Scheveninger Martine Rog natuurlijk een mooi moment.

 

Volgende week zaterdag gaat KVA op bezoek bij Nieuwerkerk. De absolute titelfavoriet in de poule. De ploeg kwalificeerde zich afgelopen zaalseizoen nog voor de Play-offs voor een ticket in de Korfbal League en liep die uiteindelijk dankzij een loting mis. Een meer dan lastig karwei dus voor de troepen van hoofdtrainer Patrick de Jong. Nieuwerkerk versloeg in de eerste twee wedstrijden van het seizoen al Velocitas met 25-9 en VEO met 8-29. Deze uitwedstrijd zal overigens live te zien zijn op het YouTube-kanaal van Nieuwerkerk (link hier). De wedstrijd zal beginnen om 15.30 uur.