Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt achterstand te boven in stroef duel op bezoek bij VEO

KVA komt achterstand te boven in stroef duel op bezoek bij VEO

Zonder de afwezige topscorer Dennis de Jong is KVA er in geslaagd om twee punten mee te nemen uit Voorburg. Op bezoek bij VEO werd er met 14-17 gewonnen en dat terwijl er bij rust nog tegen een 9-8 achterstand werd aangekeken. KVA blijft dankzij deze overwinning bovenin  meedoen en speelt aankomende zaterdag tegen en bij koploper BEP uit Purmerend. 

Na de ruime overwinning op Die Haghe van vorige week, wist KVA dat het ditmaal weer vol aan de bak mocht. De Voorburgers wonnen dit seizoen al immers thuis al van Pernix en spelen bovendien op een groot veld. Een lastige klus dus voor het team van trainer Michael Hendriks. Toch begon KVA mede dankzij twee goals van Dylan van Sprang goed aan de wedstrijd. VEO haakte aan, maar KVA lukte het om halverwege de eerste helft met 3-6 voor te komen.

Mede dankzij de omgegooide vakken begon het daarna steeds stroever te lopen. Via de gevaarlijke VEO-dames kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd, terwijl KVA zichtbaar moeite had om goede aanvallen neer te zetten. VEO kwam bij een stand van 8-8 weer op gelijke hoogte met KVA en gooide vlak voor het rustsignaal zelfs de 9-8 binnen.

Het was duidelijk dat KVA na rust uit een ander vaatje moest tappen om de wedstrijd te kunnen winnen. Het was niet zozeer aan het goede spel van VEO te danken dat men achterstond maar dat lag meer de eigen inzet. Gelukkig is KVA inmiddels een ploeg met veel ervaring die zich niet heel gauw gek laat maken in een wedstrijd. De 9-8 achterstand werd dan ook vakkundig omgedraaid in een 9-11 voorsprong en opnieuw kon VEO in de achtervolging.

Hoewel de thuisploeg af en toe het gat verkleinde tot 1 doelpunt verschil was daar telkens weer KVA met het snelle antwoord door in de aanval daarna direct weer te scoren. Aanvallend liep het een stuk beter en in de verdediging werden meer rebounds gepakt dan in de eerste helft. KVA speelde de wedstrijd vakkundig uit, had af en toe geluk bij scheidsrechterlijke beslissingen en dankzij de 14-17 van Fabian Geveke een paar minuten voor tijd was de buit definitief binnen.

Kortom, geen hoogstaande wedstrijd maar wel twee belangrijke punten. KVA doet opnieuw afstand van de ploegen onderin en speelt zoals gezegd volgende week de topper tegen BEP. Daar heeft KVA nog iets tegen goed te maken, want eerder in dit seizoen verloor het met 20-27 van deze ploeg. De wedstrijd wordt gespeeld om 15.30 uur aan de Flevostraat 50 in Purmerend. Tot dan!