Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt 2 doelpunten tekort voor promotie naar de Ereklasse

KVA komt 2 doelpunten tekort voor promotie naar de Ereklasse

KVA is er op zaterdag 8 juni niet in geslaagd om kampioen te worden in de Hoofdklasse en daarmee te promoveren naar de Ereklasse. In een rechtstreeks duel om het kampioenschap kwam KVA uiteindelijk 2 doelpunten tekort om het onderlinge verschil met BEP goed te maken. KVA won met 16-14 en eindigt in punten gelijk met kampioen BEP maar de eerdere 15-12 nederlaag in Purmerend én het betere doelsaldo brengen hen het gewenste kampioenschap. Bij deze: Van harte gefeliciteerd BEP!

Eerder op de dag was KVA 2 al zeker van handhaving in de Reserve Hoofdklasse doordat KVA 3 de titel binnen wist te slepen in de Reserve Overgangsklasse. Hoewel KVA 2 daarna ook nog won van BEP 2 was het niet genoeg om de laatste plaats over te geven aan de ploeg uit Purmerend om daarmee KVA 3 ook nog te laten promoveren naar de Reserve Hoofdklasse…

Dan over naar onze hoofdmacht. Mede dankzij het vele meegereisde publiek uit Purmerend en vooral dankzij de massale opkomst van ons eigen publiek was het ontzettend druk langs de lijn in Amstelveen. Terecht ook, want beide teams konden in een rechtstreeks duel uit gaan maken wie er kampioen zou worden en daarmee promotie naar de Ereklasse af zou dwingen. KVA was daarbij in het nadeel dankzij het mindere doelsaldo en de eerdere 15-12 nederlaag in Purmerend. Dat betekende dat KVA met minstens 4 doelpunten verschil zou moeten winnen.

In de laatste wedstrijd van de afscheidnemende Milena van Drongelen begon KVA begon gelukkig ijzersterk aan de wedstrijd. Verdedigend leek de gekozen tactiek aardig te kloppen en dat resulteerde al snel in een 8-2 voorsprong. BEP zal zich even achter de oren gekrabd hebben maar vocht zich in het restant van de tweede helft juist weer knap terug tot een 9-6 ruststand. Daarmee was BEP de virtuele kampioen, terwijl 1 doelpunt extra aan KVA-zijde juist weer KVA kampioen zou maken. De spanning stond er dus goed op in de tweede helft.

Helaas was het in de tweede helft juist BEP dat het sterkst uit de startblokken kwam en de stand binnen 10 minuten weer gelijk wist te trekken naar 10-10 en even later 11-11. KVA wist gelukkig op tijd de rug te rechten en kwam niet veel later weer op een 14-11 voorsprong wat het tot een heerlijke wedstrijd maakte. Even later was het 15-12 en waren er kansen om de 16-12 binnen te schieten. Dat gebeurde helaas niet en in plaats daarvan werd het kort voor tijd zelfs 15-13 en 15-14. KVA bracht de eindstand nog op 16-14 maar wist dat het ondanks de overwinning toch 2 doelpunten tekort kwam voor het kampioenschap.

Uiteraard grote blijdschap bij BEP en een verdiend kampioenschap voor hen. En ondanks een 4-punten weekend voor KVA was de stemming bij de Amstelveners juist wat minder. Aan de andere kant hebben we afgelopen najaar al mogen ervaren hoe het is om te spelen in de Ereklasse en is handhaving in de Hoofdklasse (gezien de 2 nederlagen in de eerste 2 speelronden) ook een fantastisch resultaat. Voor nu zit het seizoen erop en zal de deels vernieuwde selectie na de zomervakantie dus actief zijn in de (Reserve) Hoofdklasse op het veld en in de (Reserve) Overgangsklasse in de zaal. Een fantastische prestatie!