Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA knokt zich in slotfase naast Velocitas en behaalt eerste punt

KVA knokt zich in slotfase naast Velocitas en behaalt eerste punt

Het zag er lang niet naar uit maar KVA behaalde afgelopen zaterdag (26 september) haar eerste punt in de Overgangsklasse. In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen werd er met 16-16 gelijkgespeeld tegen Velocitas uit Leiderdorp. In tegenstelling tot vorige week kende KVA ditmaal een stroeve start waarin het moeizaam tot scoren kwam. Na een ruststand van 4-8 liep Velocitas in de tweede helft zelfs weg naar 4-10 maar dankzij goed verdedigingswerk in de slotfase van de wedstrijd lukte het KVA alsnog om langszij te komen en één punt in Amstelveen te houden.

KVA kende een moeizame start in het nieuwe seizoen in de Overgangsklasse. Onder leiding van kersverse hoofdtrainer Patrick de Jong is de ploeg aardig verjongd  en zijn enkele dragende krachten van voorheen gestopt of nog altijd geblesseerd. In de wedstrijden tegen de nog altijd ongeslagen koplopers KVS/Maritiem en Nieuwerkerk kwam KVA er dan ook niet aan te pas. Tegen OVVO werd er nipt verloren en dus was men na drie gespeelde wedstrijden nog altijd in afwachting van de eerste punten. In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen het Leiderdorpse Velocitas zouden er wellicht wat meer kansen liggen.

Toch blijft het voor KVA nog altijd zoeken naar de juiste speelwijze. Het tekort aan lengte en misschien ook wel fysieke kracht zal anders opgevangen moeten worden en dat heeft tijd nodig. Velocitas is een ploeg die sindskort in de Overgangsklasse speelt en het daar heel behoorlijk doet. In de voorbije seizoenen hebben beide ploegen al eens tegen elkaar gespeeld en hoewel KVA altijd won ging dat nooit gemakkelijk.

Dat was ook ditmaal weer het geval. In tegenstelling tot vorige week begon KVA stroef aan de wedstrijd en had het moeite om de korf te vinden. met slechts vier doelpunten in de eerste helft keek het bij rust tegen een 4-8 achterstand aan. Na rust waren het de bezoekers die direct verder wisten uit te lopen maar KVA wist zich net op tijd te herpakken. Mede dankzij een aantal wissels kreeg de ploeg meer grip op de wedstrijd en kwam het steeds een beetje dichter bij de opponent uit Leiderdorp. Het veelvuldige meegereisde publiek van Velocitas zag een ruimte voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen en begon ‘m al te knijpen.

Mede dankzij een uitblinkende Romée Robijns voelde KVA dat er misschien toch een goed resultaat in zat. Toen de eveneens sterk spelende Jonathan van der Horst vijf minuten voor tijd de 16-14 binnenschoot was er nog van alles mogelijk. Dankzij doelpunten van Martine Rog en invaller Dennis de Jong trok KVA alsnog één punt over de streep. In een allerlaatste aanval was er zelfs nog de kans op een overwinning. Gezien het spelbeeld misschien onterecht maar het zou niet minder lekker geweest zijn. Enfin, het eerste punt van het seizoen is binnen en dat smaakt uiteraard naar meer.

Volgende week zaterdag gaat KVA op bezoek bij Pernix in Leiden. Een bijzondere ontmoeting voor de twee hoofdtrainers. Patrick de Jong van KVA en Elmer Coevert van Pernix speelden jarenlang samen in het eerste van KVA. Momenteel zijn beide vrienden zelfs samen actief on KVA 4 en hebben allebei ook een echt blauw/groen hart. Toch coachen ze komende zaterdag twee verschillende teams en dat is op zich best een aparte gewaarwording. Dat de beste moge winnen. De wedstrijd in Leiden begint om 15.30 uur en publiek vanuit Amstelveen is uiteraard welkom!