Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA knokt zich aan aantal keer goed terug en wint met 15-12 van ROHDA

KVA knokt zich aan aantal keer goed terug en wint met 15-12 van ROHDA

Makkelijk ging het dit keer zeker niet maar de twee punten bleven wel in Amstelveen. Waar vorige keer nog vrij gemakkelijk gewonnen werd op bezoek bij VEO moest KVA ditmaal vol aan de bak tegen het Amsterdamse ROHDA. Met oud KVA-trainer maar vooral echte Rohdiaan Frits Wip aan het roer kwam de uitploeg diverse keren op voorsprong in de tweede helft maar was het KVA dat in de slotfase scherper schoot: 15-12.

Het is inmiddels alweer 18 jaar geleden dat huidig ROHDA-coach Frits Wip aan het roer stond bij KVA. Destijds nog uitkomend in de Eerste Klasse met bekende namen als Bart en Anne Pottuyt, Jelly Lindeboom, Marten Veerman, Menno Dobber, de toen nog piepjonge Dennis de Jong én de huidige trainer van ons vlaggenschip: Elmer Coevert. KVA, dat destijds nog uitkwam in de Eerste Klasse heeft sinds die tijd stapsgewijs de stap naar de Overgangs- en soms zelfs Hoofdklasse gemaakt. ROHDA, dat 18 jaar geleden nog op het allerhoogste niveau speelde, speelt inmiddels dus ietsje lager.

De Amsterdammers kwamen dit seizoen met 4 punten uit 4 wedstrijden wat moeizaam op gang maar wist de afgelopen twee wedstrijden vrij overtuigend te winnen van OVVO en SDO/Fiable, KVA was dus gewaarschuwd voor een ploeg in vorm die bovendien relatief weinig doelpunten tegen krijgt. KVA is tot dusver samen met koploper Spirit de meest scorende ploeg van de competitie en heeft daarbovenop ook de beste verdediging gezien het aantal tegendoelpunten.

Inmiddels al bijna traditiegetrouw was het KVA dat voor het oog van het vele publiek als eerste op voorsprong kwam. Yoni Bulterman en Dylan van Sprang zetten KVA al snel op een 2-0 tussenstand. Helaas lukt het in tegenstelling tot vorige week niet om het gaatje veel groter te maken. ROHDA klampt aan en maakt het met de fysiek sterke dames ons vrouwelijk kwartet behoorlijk lastig in de duels rondom de paal. Door onder meer een afstandstreffer van Bas van der Bijl en een rake vrije bal van Yoni Bulterman weet KVA met een minieme voorsprong de rust in te gaan: 7-6.

Waar KVA in de eerste helft vrijwel continu voor staat is het na rust ROHDA dat binnen enkele minuten de 7-7 en 7-8 weet te scoren. KVA komt vervolgens via een benutte strafworp van Sem Davelaar weer op gelijke hoogte maar moet vervolgens toezien hoe de bezoekers weer met 8-9 en later 9-10 voor komen te staan. Het is vervolgens KVA’s topscorer van de dag, Dylan van Sprang die met één van zijn in totaal vijf treffers KVA voor het eerst sinds de rust weer op voorsprong schiet: 11-10. ROHDA geeft zich echter niet gewonnen en blijft goed omgaan met de aanvallen die ze krijgen. Via 11-11 en 11-12 komt de ploeg in geel/zwart ruim 10 minuten voor tijd opnieuw voor te staan.

Na een time-out van KVA is het Lieke den Hartog die via een schitterende doorloopbal KVA op 12-12, waarna ROHDA verdedigend nog zwaarder onder druk wordt gezet. Het is uiteindelijk Dylan van Sprang die na o.a. knap reboundwerk van Bas van der Bijl KVA eigenhandig op een 13-12 en vervolgens 14-12 voorsprong schiet. De bezoekers komen in de slotfase uiteindelijk niet meer tot scoren waarna het slotakkoord voor Sem Davelaar is die van afstand de 15-12 eindstand op het scorebord weet te schieten.

Een belangrijke overwinning en bovendien knappe teamprestatie van KVA dat zich in deze wedstrijd regelmatig goed heeft weten terug te knokken. KVA blijft hiermee bovendien in het spoor van koploper Spirit dat dit weekend gelijkspeelde tegen SDO/Fiable. Niet geheel ontoevallig de ploeg waar KVA aankomende zaterdag het eerste deel van dit veldseizoen tegen zal afsluiten. De wedstrijd in Kamerik begint om 15.30 uur en wordt voorafgegaan door wedstrijden van KVA 2 en KVA 3, die beide ook in Kamerik zullen spelen. Tot dan!