Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kent weinig moeite met Die Haghe en maakt er meer dan dertig!

KVA kent weinig moeite met Die Haghe en maakt er meer dan dertig!

Een uitslag die je meestal alleen gedurende het zaalseizoen tegenkomt. Zowel KVA als Die Haghe scoorden er op los dit weekend. Gelukkig deed KVA dit tien keer vaker en won het verdiend met 31-21 van de ploeg uit Den Haag, Daarmee revancheert de ploeg voor de zure nederlaag van vorige week tegen die andere ploeg uit Den Haag: Futura. Na zes wedstrijden gespeeld te hebben staat KVA nu op een gedeeld tweede plaats met twee punten minder dan koploper BEP.

Waar het vorige week tijdens de thuiswedstrijd tegen Futura al bijna zomers warm was, daar voelde het deze keer, thuis tegen Die Haghe, al helemaal aan als een heerlijke zomerdag. KVA nam het op tegen het ooit zo roemruchte Die Haghe uit Den Haag. Meervoudig landskampioen, maar nu hard op weg naar de Eerste Klasse. KVA wist op voorhand dat het een overwinning nodig had op bovenin mee te blijven doen en daarmee ook het gat naar de ploegen onderin te vergroten.

De geelhemden uit Den Haag zagen eind vorig seizoen vrijwel alle selectiespelers stoppen, vertrekken of lager spelen en zijn dit seizoen dus met een vrijwel geheel nieuwe en jonge selectie begonnen. Naar verluidt met een hoop ‘eigen’ spelers en dat kunnen we alleen maar toejuichen. KVA startte in de vaste basisopstelling van de laatste weken en speelde aanvankelijk meer zomeravondkorfbal dan een wedstrijd die om de punten ging. Toch bleek in de eerste helft het krachtsverschil al dermate duidelijk dat de wedstrijd al in de eerste helft beslist leek te zijn.

De ruime voorsprong werd in de tweede helft dan ook niet meer weggegeven en zelfs een klein beetje uitgebreid. Omdat ook Die Haghe vrolijk mee bleef scoren stond er aan het eind van de wedstrijd een schitterende 31-21 eindstand op het scorebord. Een uitslag die je normaal gesproken alleen gedurende het zaalseizoen tegenkomt, maar blijkbaar ook ‘gewoon’ op het veld bij KVA kan aanschouwen.

Kortom, een zakelijke en verdiende overwinning voor KVA. Een record aan doelpunten dit seizoen voor beide ploegen en KVA komt weer een beetje dichterbij koploper BEP. De Purmerenders verloren dit weekeinde voor het eerst dit seizoen op bezoek bij het Leidse Pernix. Aankomend weekend speelt KVA de uitwedstrijd tegen VEO uit Voorburg. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur.