Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kent verrassend weinig moeite met Vitesse en wint met 11-21 in Barendrecht

KVA kent verrassend weinig moeite met Vitesse en wint met 11-21 in Barendrecht

KVA heeft haar eerste uitoverwinning van het zaalseizoen binnen. Op bezoek bij Vitesse uit Barendrecht werd er relatief eenvoudig gewonnen: 11-21. Waar vooraf een lastige wedstrijd verwacht tegen het tot dan toe makkelijk scorende Vitesse, leek de thuisploeg het scoren voor even verleerd te zijn. Ook KVA had in de eerste helft overigens moeite om de korf te vinden. Waar er vorige week in de thuiswedstrijd bij een tussenstand van 15-15 de kleedkamers opgezocht werd was de ruststand ditmaal ‘slechts’ 5-9.

Eerder op de avond had KVA 2 het bijzonder lastig met Vitesse 2. De thuisploeg knalde er in de beginfase overheen en stond zelfs met 9-2 voor. Na veel omzettingen en een aanpassing van tactiek kwam KVA 2 langzamerhand steeds meer terug in de wedstrijd dankzij de makkelijks scorende dames. Een benutte strafworp in de laatste minuut bleek genoeg voor een 17-17 gelijkspel en achteraf gezien is dat zeker een gewonnen punt.

In sporthal De Bongerd, waar de douches het ditmaal niet deden stond de allereerste ontmoeting ooit tussen Vitesse en KVA op de planning. In competitieverband althans, want beide selecties oefenden twee seizoenen geleden wel al eens tegen elkaar in Amstelveen. Vitesse is dit seizoen nieuw in de Overgangsklasse na het kampioenschap vorig jaar in de Eerste Klasse. Dat het in deze klasse thuishoort bewees het in de eerste vier wedstrijden van dit zaalseizoen al. Het verloor pas één duel en scoorde tot nu toe het meest van alle acht ploegen in de poule. De 28-29 overwinning van een week eerder op Achilles droeg daar zeker aan bij.

Hoe anders verliep dat dit speelweekend. De thuisploeg opende nog wel de score maar dat was dan ook de enige voorsprong in de wedstrijd. Topscorer Dylan van Sprang schoot opnieuw met scherp en bovendien zat de verdediging goed in elkaar. Dat zorgde voor frustratie bij de thuisploeg, waar voormalig Korfbal League-speelster Mandy Biesbroek kort voor rust met een gele kaart naar de kant werd gestuurd voor een tijdstraf van 4 minuten. Overigens had KVA bij vlagen het ook nog lastig met doelpunten maken wat resulteerde in een magere 5-9 ruststand in het voordeel van KVA.

Na rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld. Vitesse was niet bij machte om het KVA echt lastig te maken maar de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert kon tot een tussenstand van 9-14 het gat ook niet echt vergroten. Pas na de 9-15 en 9-16 een kwartier voor tijd leek de thuisploeg definitief geknakt. Vitesse probeerde met allerlei wissels nog het tij te keren maar met name Bart Mostard bleek een behoorlijke sta-in-de-weg te zijn. Hij onderschepte een hoop ballen in de verdediging en was aanvallend erg bepalend met een aantal belangrijke doelpunten.

KVA kon uiteindelijk uitlopen naar een 11-21 overwinning en dat ging misschien wel makkelijker dan vooraf werd gedacht. Hoe lekker is het als zulke wedstrijden er af en toe ook tussen zitten. Op basis van doelsaldo klimt KVA nu door naar plaats 2 in de poule maar het gat met plaats 7 is slechts twee punten. De ploeg die daar momenteel staat is het Leidse Pernix en laat dat nou net de volgende tegenstander zijn. In verband met het Kerstdiner later op de avond spelen beide selecties iets eerder tegen elkaar dan gewend. KVA 2 begint om 14.15 uur en KVA 1 start om 15.45 uur in de Nieuwe Bankras. Hopelijk tot dan!