Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kent totale offday en wordt van het veld geschoten in Scheveningen

KVA kent totale offday en wordt van het veld geschoten in Scheveningen

KVA is in de vierde speelronde van dit zaalseizoen ongenadig hard onderuit gegaan in de uitwedstrijd tegen KVS. In sporthal De Blinkerd in Scheveningen ging de Amstelveense formatie met maar liefst 33-14 onderuit. Een pijnlijke nederlaag, die hard aankomt. En dat terwijl de volgende uitwedstrijd al weer op zich laat wachten. Aanstaande zaterdag uit bij Achilles in Den Haag.

Dat KVS qua naam niet in de Overgangsklasse thuishoort moge duidelijk zijn. Toch waren de prestaties van de ‘vissen’ in de eerste drie speelronden nog niet heel erg denderend. Er werd tot aan zaterdag pas een keer gewonnen, KVA had tweemaal de winst binnengesleept in de eerste drie duels. Een spannend duel zou je op voorhand dus kunnen denken. Aanhaken of afhaken voor de thuisploeg en eigenlijk ook wel een beetje voor KVA.

In de lelijkste sporthal van Nederland werd het echter nooit een wedstrijd. Binnen no-time stond KVA al met 4-0 achter. En hoewel het nog even 4-2 werd stond er bij het rustsignaal al een stand van 14-7 op het scorebord. Met name de heren aan KVS-zijde schoten met scherp.

Na rust waren het echter ook de Scheveningse vrouwen die het op hun heupen kregen. In plaats van dat KVA dichterbij kon komen werd de achterstand alleen maar groter. KVA bracht nog enkele wissels, maar ook die konnen de schade natuurlijk nooit meer repareren. Bij een stand van 33-14 floot de arbiter van dienst af en daarmee lijdt KVA één van de grootste nederlagen in de laatste seizoenen.

Nu is het een kwestie van de wonden likken, de beelden bekijken, dinsdag even rust nemen en dan vanaf donderdag weer volop de focus leggen op de volgende lastige uitwedstrijd. In Den Haag wacht dan de tot nu toe ongeslagen koploper Achilles. Maar in die ongeslagen status gaat natuurlijk verandering komen.