Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kan zich opmaken voor beslissingswedstrijden om lijfsbehoud na nederlaag tegen OVVO

KVA kan zich opmaken voor beslissingswedstrijden om lijfsbehoud na nederlaag tegen OVVO

KVA is er op zaterdagavond 2 april niet in geslaagd om een positief resultaat te behalen in de uitwedstrijd tegen OVVO. In Maarssen ging de ploeg van hoofdtrainers Elmer Coevert en Patrick de Jong met 25-22 onderuit en mede door de overwinning van ZKV op ROHDA eerder op de dag eindigt KVA na zes gespeelde wedstrijden op de laatste plaats in de poule. Dit houdt in dat KVA in een tweestrijd met Sporting Trigon mag gaan uitmaken wie zich alsnog weet hand te haven in de Overgangsklasse. Te beginnen met een uitwedstrijd op 9 april in Leiden vervolgt door een thuiswedstrijd op 16 april in onze eigen Nieuwe Bankrashal.

We voorspelden het al in de voorbeschouwing op de allereerste zaalwedstrijd van dit seizoen. In deze poule kan iedereen van iedereen winnen. En zo geschiede… KVA, ZKV, ROHDA en OVVO wonnen én verloren allemaal één keer van elkaar. Althans bijna allemaal. Want waar KVA gisteravond verloor van OVVO daar won het de andere wedstrijd niet. In Amstelveen gaf KVA destijds een zeker lijkende overwinning 3 seconde voor tijd weg en speelde het gelijk. Achteraf gezien een zuur gelijkspel. OVVO eindigt nu met 7 punten bovenaan de poule. ROHDA eindigt met 6 punten op een tweede plaats, ZKV eindigt met een minder doelsaldo op de derde plaats en KVA komt net dat ene puntje tekort: een laatste plaats met 5 punten.

Om het nou allemaal af te schuiven op dat jammerlijke gelijke spel tegen OVVO eerder dit seizoen gaat natuurlijk veel te ver. Bij een overwinning op OVVO dit weekend had KVA immers gewoon op de eerste plaats geëindigd. Wat een bizarre poule eigenlijk. Ook voor OVVO waren de belangen dus groot in de laatste duel. Waar KVA aan een gelijkspel genoeg had om zich te kwalificeren voor beslissingswedstrijden om promotie daar had de ploeg uit Maarssen alleen aan een overwinning genoeg. Gelukkig zat de OVVO-hal in Maarssen lekker vol, met veel thuispubliek maar gelukkig ook ontzettend veel meegereisde supporters uit Amstelveen.

Zij zagen hoe beide ploegen ietwat stroef begonnen maar in de beginfase erg gelijkwaardig waren aan elkaar. De thuisploeg opende de score waarna Bas van der Bijl vanaf 2,5 meter voor de 1-1 aantekende. Mede dankzij een met scherp schietende Yoni Bulterman kwam KVA geregeld op voorsprong maar zag het OVVO vrijwel direct weer gelijkmaken. Bij een 10-9 tussenstand  6 minuten voor rust was het juist omgekeerd toen Romée Robijns namens KVA de gelijkmaker binnenschoot: 10-10. Helaas gaf KVA het net als in voorgaande wedstrijden juist in deze fase een beetje weg. Zelf scoorde het nog maar één keer, terwijl OVVO nog vijfmaal de korf vond: 15-11 ruststand.

Na rust was het andermaal Romée Robijns die de korf wist te vinden en de Amstelveense harten direct weer hoop gaf: 15-12. Helaas was het de thuisploeg die net als in de eerste helft, vooral via de heren, met scherp bleef schieten: 17-13 en even later zelfs 19-14. Toch lukte het KVA om in de wedstrijd te blijven dankzij rake afstandsschoten van Fabian Geven en Romée Robijns: 19-17. Met nog ruim een kwartier te spelen leek de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug te zijn. Zeker met in het achterhoofd de gedachte dat KVA aan een gelijkspel genoeg zou hebben.

KVA had vervolgens nog kansen om het verschil terug te brengen tot één doelpunt maar faalde jammerlijk. De thuisploeg bleef het vizier echter wel op scherp houden en antwoordde al vrij snel met de 20-17. In de resterende tien minuten lukte het KVA niet om het gat te dichten. Het doelpuntenverschil tussen beide ploegen bleef 3 of 4 goals en zo eindigde de wedstrijd dus in een 25-22 nederlaag voor KVA. Een behoorlijke tik die toch even verwerkt zal moeten worden, al wacht aankomende zaterdag in Leiden de volgende belangrijke wedstrijd om lijfsbehoud alweer.

Daar speelt KVA tegen Sporting Trigon de eerste van twee beslissingswedstrijden om handhaving in de Overgangsklasse. Tijdstip en locatie zijn nog niet bekend maar opgeven voor de supportersbus kan natuurlijk wel alvast. We gaan er alles aan doen om in deze klasse te blijven. Tot slot rest ons nog om OVVO te feliciteren met de eerste plaats en uiteraard ook ROHDA dat met een tweede plaats ook gaat spelen om promotie naar de Hoofdklasse. ZKV eindigt als derde en speelt volgend zaalseizoen sowieso weer in de Overgangsklasse.