Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kan zaterdag historie schrijven op bezoek bij ROHDA en kan alle support goed gebruiken

KVA kan zaterdag historie schrijven op bezoek bij ROHDA en kan alle support goed gebruiken

Aanstaande zaterdag kunnen zowel KVA 1 als KVA 2 historie schrijven door te promoveren naar de (Reserve) Ereklasse. Het hoogste niveau van Nederland als het om veldkorfbal gaat. Ja echt, u leest het goed: het hoogste niveau van Nederland. Zover is het echter nog lang niet, want beide teams moeten aanstaande zaterdag namelijk wel eerst zien af te rekenen met ROHDA 1 en ROHDA 2 en dat is al een karwei op zich.

 

Even beginnen bij het begin. Om de een of andere reden heeft het KNKV er voorafgaand aan dit veldseizoen voor gekozen om de promotiekansen voor veel clubs te vergroten. In de (Reserve) Overgangsklasse waar onze selectie in speelt houdt dat in dat de nummers 1 en 2 niet promoveren naar de Hoofdklasse (het tweede niveau) maar in één keer door naar de Ereklasse (het hoogste niveau). En dat terwijl beide teams dit seizoen dus uitkomen op het derde niveau van Nederland.

Door de goede prestaties van beide selectieteams kunnen zij op de laatste speeldag op bezoek bij ROHDA in Amsterdam te tweede plaats veiligstellen. Wanneer KVA 2 wint is het afhankelijk van wat de huidige nummer 2 (Spirit 2) doet tegen koploper SDO/Fiable 2. Wanneer KVA 2 wint en Spirit 2 verliest wordt KVA 2 tweede in de poule en promoveert het naar de Reserve Ereklasse. Dat dit een moeilijk verhaal gaat worden is echter één ding wat zeker is. Ten eerst verloor KVA 2 eerder dit seizoen al een keer van ROHDA 2 en ten tweede zal Spirit 2 er alles aan doen om zelf de winst binnen te halen waardoor het zelf promoveert.

KVA 1 heeft het echter helemaal zelf in de hand. Bij winst op ROHDA 1 eindigt KVA 1 als tweede in de poule en promoveert het naar de Ereklasse. Alleen bij een gelijkspel of nederlaag zal er gekeken moeten worden naar wat de concurrentie heeft gedaan. SDO/Fiable 1 aast namelijk ook op de tweede plaats met slechts één puntje minder dan KVA 1. KVA 1 won eerder dit seizoen al drie keer (zaalseizoen meegerekend) van ROHDA 1 maar dit ging nooit gemakkelijk. KVA 1 zal er dus volle bak in moeten gaan om historie te kunnen schrijven.

En daar kunnen we jullie goed bij gebruiken! Support langs de lijn kan net dat ene procent schelen in de prestaties van beide selectieteams. Wij roepen iedereen met een blauw/groen hart dan ook op om aanstaande zaterdag naar Amsterdam West af te reizen en beide teams te steunen in de wedstrijden. Wellicht kunnen we dan samen wel clubhistorie schrijven! Tot dan! De wedstrijd ROHDA 2 – KVA 2 begint om 14.30 uur terwijl beide eerste teams om 16.00 uur tegen elkaar spelen.