Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kan voorsprong niet vasthouden en verliest alsnog op bezoek bij Pernix

KVA kan voorsprong niet vasthouden en verliest alsnog op bezoek bij Pernix

Op een kletsnat veld in Leiden, zonder publiek is KVA er helaas niet in geslaagd om te stunten tegen Pernix. Hoewel KVA bij rust nog met 5-7 voorstond moest het het hoofd in de slotfase alsnog buigen voor de thuisploeg: 18-14. Een jammerlijke nederlaag waar misschien meer in had gezeten. Aan de andere kant liet de jonge ploeg zien goed mee te kunnen met een tegenstander die in de zaal zelfs nog een klasse hoger speelt. Volgende week zaterdag wacht andermaal een zware dobber voor KVA. Dan komt GKV/Enomics op bezoek in Amstelveen. 

Na vorig speelweekend het eerste punt behaald te hebben tegen Velocitas wist KVA dat het uit tegen Pernix andermaal aan de bak kon. Mogelijkheden tot een goed resultaat waren er zeker en daarom was de tegenstander vooraf goed geanalyseerd. Beide ploegen hebben in de afgelopen seizoenen geregeld tegen elkaar gespeeld, maar zijn sinds afgelopen seizoen wel wat belangrijke en ervaren spelers kwijtgeraakt. Toch was de ploeg uit Leiden deze week de favoriet, te meer omdat Pernix in de zaal in de Hoofdklasse zal acteren dit seizoen.

Naast dat er redelijk wat oude bekende in het veld rondlopen staat de grootste bekende bij Pernix natuurlijk langs de kant. Elmer Coevert is sinds vorig seizoen de hoofdtrainer bij Pernix en doet het daar uitstekend gezien zijn promotie naar de Hoofdklasse in de zaal vorig seizoen. Bijzonder was het dan eigenlijk ook wel dat KVA hoofdtrainer Patrick de Jong en Elmer Coevert van Pernix jarenlang samen hebben gespeeld in de hoofdmacht van KVA en ook dit seizoen nog samen spelen in het vierde van KVA. Twee vrienden op de bank, maar tijdens deze wedstrijd voor heel even twee tegenstanders van elkaar. Net als alle spelers van KVA natuurlijk, die Elmer ook goed kennen, hem alles gunnen maar deze wedstrijd even niet.

Vanwege de nieuwe corona-maatregelen was er helaas geen publiek welkom in Leiden. Samen met de hevige regenval gaf dat een vrij troosteloze aanblik. Gelukkig zorgde men er wel voor dat de wedstrijd via de livestream voor iedereen thuis te bekijken was. (Nogmaals dank daarvoor). KVA begon stroef want ondanks een mooi uitgespeelde vrije bal tussen Sem Davelaar en Martijn van Lier: 1-1, liep Pernix vrij vlotjes weg naar een 4-1 voorsprong.  Een snelle time-out namens KVA zorgde vervolgens voor een kleine ommekeer. De 4-1 achterstand werd knap weggepoetst tot een 4-5 voorsprong waarna er vervolgens met een 5-7 tussenstand de rust werd in gegaan.

Een prettige tussenstand voor de jonge KVA formatie maar met nog één helft te gaan was er uiteraard nog niets beslist. Toch moet het er voor de kijkers thuis hoopvol hebben uitgezien. Zeker nadat KVA liet zien ook in de tweede helft zeker niet de mindere te zijn ten opzichte van Pernix. Bij 11-10 nam de thuisploeg voor het eerst weer het heft in handen maar Romée Robijns schoot KVA een kwartier voor tijd weer op gelijke hoogte: 11-11. En zo ontstond er een ontzettend spannende slotfase waarin beide ploegen nog aan het langste eind konden trekken.

Althans, dat was de hoop aan KVA-zijde want het was in die slotfase juist Pernix dat net wat scherper schoot dan KVA. Tot 5 minuten voor tijd stond het nog 15-14 in het voordeel van Pernix en leek er dus nog van alles mogelijk. Toch was het de ploeg van Elmer Coevert die uiteindelijk over langste adem bleek te beschikken en in tegenstelling tot KVA ook in de slotfase nog wist te scoren. Via 15-14 liep Pernix weg naar 18-14 en was de wedstrijd gespeeld. De complimenten en punten gaan mee met Elmer maar ook KVA, de ploeg van Patrick mag terugkijken op een prima pot korfbal waarin het Pernix meer dan lastig heeft weten te maken.

Aankomend weekend speelt KVA een thuiswedstrijd tegen GKV/Enomics uit Gorinchem. De huidige nummer drie op de ranglijst en dus mag KVA opnieuw vol aan de bak. Helaas nog altijd zonder thuispubliek maar we proberen een livestream op poten te zetten voor die tijd. De wedstrijd begint om 16.00 uur en houd voor meer informatie over de livestream onze website in de gaten.