Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kan voorsprong bij rust niet vasthouden en verliest op bezoek bij DOS (W)

KVA kan voorsprong bij rust niet vasthouden en verliest op bezoek bij DOS (W)

Een groot gedeelte van de wedstrijd had KVA een voorsprong, maar toch was het de thuisploeg die de langste adem had. In sporthal De Vierstee in Maartensdijk verloor KVA de eerste zaalwedstrijd van het seizoen met 24-23 van een sterk en stug DOS Westbroek. Aankomend weekend neemt KVA het in de eigen Nieuwe Bankrashal op tegenĀ  Wit Blauw uit Kampen. Deze wedstrijd begint om 17.30 uur!

In een aardig gevulde sporthal, waar gelukkig ook heel wat KVA-supporters waren meegereisd was het KVA dat werkelijk uit de startblokken schoot. Dennis de Jong was in deze fase direct op dreef en zodoende kwam KVA al gauw met 1-5 voor te staan. DOS Westbroek leek aangeslagen, maar is een hardwerkende ploeg met veel fysiek en ook nog eens scorende dames. De thuisploeg knokte zich knap terug tot 8-10 halverwege de eerste helft.

Toch was het KVA dat het betere van het spel had en o.a. via een prachtige combinatie tussen Fabian Geveke en Bennie Hamersma de voorsprong weer wist uit te breiden. De kleedkamers leken opgezocht te worden met een 10-14 ruststand maar luttele seconden voor het rustsignaal viel ook de 10-15 in Amstelveens voordeel nog binnen.

Op ons Twitter-account viel het gisteravond al te lezen. KVA startte helaas niet scherp aan de tweede helft, terwijl de thuisploeg juist wel met scherp schoot. De ruime marge leek dan ook als sneeuw voor de zon te verdwijnen toen DOS Westbroek al redelijk vroeg in de tweede helft op 16-16 kwam te staan. KVA kon vervolgens nog wel even uitlopen naar een 17-19 voorsprong, maar een definitief gat kon niet geslagen worden.

Het stugge DOS Westbroek bleef keurig aan het vinkentouw hangen en wist ook nu weer de stand gelijk te trekken: 19-19. Via 20-20 en 21-21 was het in de slotfase toch de thuisploeg die het beste van het spel liet zien. KVA had moeite om de scoringsdrift van de eerste helft vast te houden en DOS Westbroek knalde er in de slotfase overheen: 24-21. Dankzij twee KVA-goals (24-23) werd het in de laatste minuut nog bijzonder spannend, maar KVA kon geen doelpunt meer forceren.

Een jammerlijke nederlaag dus in de eerste speelronde van deze zaalcompetitie. Echter, werd er op het veld ook in de eerste speelronde verloren en staat men daar nu aan kop. Kortom, het zegt dus allemaal nog niets, al lijkt de poule in de zaal wel een stukje sterker te zijn dan op het veld. Volgende week komt het geduchte Wit Blauw op bezoek in Amstelveen. Een ploeg waar KVA in het verleden nog wel eens moeite mee had. De wedstrijd zal beginnen om 17.30 uur en jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om te komen kijken!