Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kan tij niet keren en verliest thuis van GKV/Enomics

KVA kan tij niet keren en verliest thuis van GKV/Enomics

Op de dag dat KVA haar 110-jarig bestaan vierde, heeft de hoofdmacht niet voor de broodnodige twee punten kunnen zorgen. Thuis tegen GKV/Enomics werd er met 19-22 verloren. Hierdoor blijft KVA op de zevende plaats op de ranglijst staan en is het gat met de nummer zes DOS Kampen nog altijd drie punten. Aanstaande zaterdag gaat men op bezoek bij nummer laatst KCR en dat lijkt nu al een ‘vier punten’ wedstrijd te worden.

Met Jeffrey de Deijn weer in de basis begon KVA sterk aan het duel met GKV/Enomics. De ploeg kwam op een 2-0 voorsprong maar zag de bezoekers al gauw weer op gelijke hoogte komen. KVA had in de eerste helft misschien wel het betere van het spel en zorgde ervoor dat er na een 9-9 tussenstand met een 11-9 voorsprong de kleedkamers opgezocht kon worden.

In de tweede helft kwam GKV/Enomics opnieuw sterk terug en beide ploegen gingen tot de 13-13 gelijk op. Hierna volgde jammerlijk genoeg een doelpuntloze periode voor KVA, terwijl de uitploeg wel de korf wist te blijven vinden. En zo keek KVA ruim een kwartier voor tijd plots tegen een 13-18 achterstand aan.

Een achterstand die voor KVA niet meer te repareren viel. Ondanks een goede comeback tot twee doelpunten verschil wist GKV/Enomics uiteindelijk met drie doelpunten verschil te winnen: 19 -22. Ook KVA 2 verloor haar wedstrijd. Tegen GKV/Enomics 2 werd het 18-19.