Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kan thuis geen vuist maken en verliest terecht van Wit Blauw/Green Organics

KVA kan thuis geen vuist maken en verliest terecht van Wit Blauw/Green Organics

KVA is er ook in de tweede competitiewedstrijd dit zaalseizoen niet in geslaagd om een overwinning binnen te slepen. In de eigen Nieuwe Bankrashal was het bezoekende Wit Blauw/Green Organics ditmaal simpelweg te sterk voor KVA. De ploeg uit Kampen won verdiend met 17-23. Hierdoor staat KVA na twee speelronden nog altijd met lege handen en mag de ploeg daar volgende week proberen verandering in te brengen in een uitwedstrijd tegen die andere ploeg uit Kampen: DOS.

Na de nipte nederlaag van vorige week op bezoek bij DOS Westbroek was het tijd om de eerste overwinning van dit zaalseizoen te boeken. Dit moest gebeuren in de eigen Nieuwe Bankrashal tegen Wit Blauw uit Kampen. Een sterke opponent zo leek het, want ook zij staan op het veld gedeeld bovenaan in de andere Overgangsklasse poule. Achteraf kan geconcludeerd worden dat Wit Blauw deze speelronde inderdaad een maatje te groot bleek voor KVA.

KVA opende al vrij vlot de score en stond ook bij een 3-2 tussenstand nog voor, maar zag daarna de bezoekers uitlopen naar een 3-6 voorsprong en bij het rustsignaal een 6-12 voorsprong. KVA had intussen al een time-out achter de rug. De aanvallers van KVA werden knap in toom gehouden en kwamen maar niet los van hun directe tegenstander. Zes doelpunten na een helft is dan ook iets wat KVA al lange tijd niet meer is overkomen.

Waar menig toeschouwer had gehoopt dat KVA na rust zich zou kunnen herpakken, bleek dat uiteindelijk ijdele hoop te zijn. Wit Blauw liet ook in de tweede helft zien dat het een ploeg is om rekening mee te houden in de top van deze poule. Veel fysiek, goede schutters en bovenal verdedigend als een sterk collectief. De gasten liepen zodoende in de tweede helft alleen maar verder weg bij KVA en stonden bij een tussenstand van 10-18 zelfs met acht doelpunten verschil voor.

De wedstrijd was al gespeeld, maar toch kende KVA nog een kleine opleving. De achterstand werd knap teruggebracht tot vijf verschil: 15-20 en even leek een stunt nog in de maak. Maar met nog vijf minuten te gaan was het de Kampense ploeg die er op haar beurt weer drie op rij inlegde en de wedstrijd definitief op slot gooide. KVA schoot er nog eretreffers in maar verloor de wedstrijd zoals gezegd meer dan terecht met 17-23.

De felicitaties gaan uit naar Wit Blauw/Green Organics en voor KVA betekent het dat het even door de zure appel heen moet bijten. Een beetje snel graag, want aanstaande zaterdag wacht de volgende tegenstander uit Kampen. In de Hanzestad neemt KVA het op tegen DOS Kampen/Veltman. Deze wedstrijd begint om 20.30 uur en wordt voorafgegaan door de reserves van beide clubs.