Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kan sterke openingsfase niet volhouden en verliest in Den Haag

KVA kan sterke openingsfase niet volhouden en verliest in Den Haag

KVA is er niet in geslaagd om de uitwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest in Den Haag winnend af te sluiten. In een wedstrijd waar het voor KVA eigenlijk nergens meer om ging (KVA is al verzekerd van handhaving) ging men met 28-24 onderuit. HKV/Ons Eibernest had de punten nog wel nodig om net als KVA ook volgend seizoen in de Overgangsklasse te kunnen acteren. De Meervogels kroonde zichzelf dit weekend tot kampioen door enig overgebleven concurrent Achilles te verslaan in een onderling duel. Onze felicitaties gaan uit naar de ploeg uit Zoetermeer!

KVA begon weer met de vertrouwde acht basisspelers aan de wedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest. Dat betekende dus een terugkeer in de basis voor Paulien Kusters en ook Bennie Hamersma was weer van de partij. In de schitterend verbouwde sporthal van HKV/Ons Eibernest, waar het publiek bijna helemaal rondom het veld kan zitten/staan schoot KVA uit de startblokken.

Onder aanvoering van een scherp schietende Fabian Geveke kwam KVA al snel op een 0-3 voorsprong, die binnen een mum van tijd werd uitgebouwd naar een tussenstand van maar liefst 2-9 in Amstelveens voordeel. Hoewel HKV/Ons Eibernest al kort voor aanvang hoorde dat concurrent BEP verloren had en men dus veilig was moet dit toch frustrerend zijn geweest. KVA ging echter vrolijk door met scoren en kon de voorsprong van 7 doelpunten vasthouden tot aan de 5-12.

Intussen stond HKV/Ons Eibernest-speler Rick van Rossen op bij de thuisploeg en met o.a. 5 doelpunten uit zijn handen werd het verschil weer een stuk kleiner. Via 5-12 werd stond het ineens 11-13 waarna KVA nog even op 11-15 kwam maar de ruststand door de Hagenezen werd bepaald op 13-15.

In de tweede helft ging HKV/Ons Eibernest vrolijk door waar het mee bezig was. De achterstand werd al snel omgebogen in een 16-16 tussenstand waarna de groen/gelen zelfs wegliepen naar een 20-16 voorsprong. Bij KVA leek even helemaal niets meer te lukken. Waar in de eerste helft nog zoveel goed ging, stuiterde nu alles net verkeerd en was de scherpte verdwenen. Waar de thuisploeg in de eerste helft nog met 7 doelpunten achterstond, daar stond het halverwege de tweede helft knap met 6 doelpunten voor: 24-18.

KVA liet het intussen lopen, wisselde nog een aantal keer en zag het verschil nog oplopen tot eveneens 7 doelpunten verschil. Via 28-21 was het KVA dat nog driemaal op rij de korf wist te vinden en de einduitslag iets draaglijker kon maken: 28-24. Al met al geen goede beurt tegen een toch wel sterk HKV/Ons Eibernest. KVA vervolgt de competitie over twee weken met de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan ontvang de ploeg het al gedegradeerde ZKV in de Nieuwe Bankrashal. Tot dan!