Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kan goed meekomen maar verliest terecht van koploper HKC

KVA kan goed meekomen maar verliest terecht van koploper HKC

In de hevige strijd tegen degradatie uit de Overgangsklasse heeft KVA afgelopen zaterdag niet voor een stunt weten te zorgen. Op bezoek bij koploper HKC in Hardinxveld ging de door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde ploeg na een 16-15 ruststand met 27-23 onderuit. Omdat nummer laatst NOVA ook verloor blijft KVA op de zevende plaats staan en heeft het nog drie wedstrijden om maximaal zes punten te behalen. Te beginnen aanstaande zaterdag op bezoek bij nummer twee De Meeuwen.

Op speelronde tien toog de KVA selectie af naar Boven Hardinxveld op de grens tussen Zuid-Holland en Noord Brabant. Zowel KVA 1 als KVA 2 namen het daar op tegen HKC. Een club met een schitterend eigen complex. Een eigen sporthal, fitnesscenter, sfeervolle kantine en tijdens de wedstrijd van beide hoofdmachten tot de nok toe gevuld met supporters. Iets om als club in Amstelveen met jaloerse blikken naar te kunnen kijken.

KVA wist dat het een zware middag tegemoet zou kunnen gaan tegen koploper HKC. De ploeg had op twee gelijke spelen na nog geen punten verspeeld dit seizoen en is de grootste kanshebber op het kampioenschap en bijbehorende promotie naar de Overgangsklasse. KVA verkeerd echter in degradatiezorgen en kan de punten juist goed gebruiken om in ieder geval rechtstreekse degradatie af te wenden. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen ging KVA nog met 25-27 onderuit maar stond het een groot gedeelte van de wedstrijd op voorsprong.

Gesteund door gelukkig ook een plukkie KVA-supporters begon KVA niet onaardig aan de wedstrijd. Namens HKC was het voormalig Korfbal League-speler Eliza Roest (nog gefeliciteerd met het vierde kind!) die de score opende.  Maar KVA kon aansluiten en speelde in de beginfase lekker mee. Toch was het de thuisploeg die gedurende de eerste helft de voorsprong vergrootte naar minimaal vier doelpunten verschil. Die ploeg beschikt over veel fysiek en schotkracht bij de heren, terwijl ook de dames aardig raak kunnen schieten.

Toch waren de KVA-dames hen de baas vandaag en mede dankzij de vrouwelijk goals aan KVA-zijde knokte te ploeg zich goed terug in de wedstrijd. Hierdoor gingen beide ploegen met een 16-15 tussenstand in het voordeel van HKC de rustbespreking in. Na rust was het de thuisploeg die direct met een aantal goals de toon weer wist te zetten. KVA kon andermaal de achtervolging in en deed dit vrij aardig.

Waar het in andere wedstrijden dit zaalseizoen dan ook nog een voorsprong weet te pakken, lukte dat ditmaal niet. HKC bleef telkens aan de goede kant van de score en stond tien minuten voor tijd weer met vier doelpunten verschil voor. Dat gaf KVA-trainer Michael Hendriks de gelegenheid om junioren Kim Lanzing (1 doelpunt) en Trojan Pinas speelminuten te geven. Dit nadat Sem Davelaar eerder in de wedstrijd al in het veld was gekomen.

In deze slotfase scoorden beide ploegen nog maar een keer en werd de eindstand bepaald op 27-23. Een terechte overwinning voor koploper HKC en KVA kan andermaal zeggen dat het een aardige pot korfbal heeft gespeeld. Helaas koop je daar helemaal niets voor en blijven de punten wederom uit. Tijd om daar aanstaande zaterdag verandering in te brengen wanneer de KVA-selectie afreist naar Putten voor een dubbele confrontatie met de selectie van De Meeuwen!