Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kan goed begin van de zaalcompetitie geen vervolg geven tegen BEP

KVA kan goed begin van de zaalcompetitie geen vervolg geven tegen BEP

KVA is in de tweede speelronde van deze zaalcompetitie in de Overgangsklasse er niet in geslaagd om andermaal twee punten te pakken. In de eigen Nieuwe Bankrashal ging de ploeg van trainer Peter Jonker met 22-23 onderuit tegen BEP. De ploeg waar het eerder dit seizoen op het veld ook al van verloor. 

Na de overwinning van vorige week op bezoek bij De Meervogels was het vertrouwen aanwezig in de ploeg. De manier hoe KVA zich in Zoetermeer wist terug te knokken na een achterstand was een teken van mentale weerbaarheid. Dat De Meervogels de laatste 7 minuten ook een goal meer wist te maken gaf aan dat KVA naast ontzettend goed aanvalsspel ook verdedigend goed kan spelen. Tegen BEP thuis stonden bovendien voor het eerst sinds lange tijd dezelfde acht spelers in de basis als in de wedstrijd daarvoor. Leuk detail: Jeffrey de Deijn speelde tegen zijn oude club en goede vrienden.

KVA startte goed tegen de ploeg uit Purmerend en kwam dankzij Jeffrey de Deijn al snel op een 1-0 voorsprong. KVA zet goed door en komt na tien minuten spelen op een 4-2 voorsprong maar zakt dan even in. BEP neemt het initiatief in de wedstrijd over en neemt brutaal de leiding. De 4-2 voorsprong verdwijnt in een 6-8 achterstand en vervolgens een 9-11 achterstand bij rust.

Ondanks de schorsing van topschutter Mark Brugman bij BEP blijft er voldoende scorend vermogen over. Bovendien staat vervanger Max Waterhout een ontzettend sterke wedstrijd te spelen voor de gasten. BEP breidt de voorsprong dan ook uit naar vier goals verschil kort na rust en KVA loopt achter de feiten aan. Aanvallend worden er veel ballen verspeeld en daardoor krijgt BEP automatisch meer tijd om tot goede aanvallen te komen.

Maar zoals vorige week al tegen De Meervogels bleek kan KVA ontzettend goed terug komen na een achterstand. Een 16-20 achterstand wordt dan ook in luttele minuten weggewerkt door viermaal op rij de korf te vinden. Met nog een paar minuten te spelen is de stand weer gelijk en de spanning weer volkomen terug in de sporthal. Helaas blijft BEP met scherp schieten en weet het toch weer op twee doelpunten verschil te komen: 20-22. Paulien Kusters laat het daar niet bij zitten en gooit alsof het niets is de 21-22 binnen.

Met nog zo’n 18 seconden te spelen krijgt KVA nog een allerlaatste aanvalsmogelijkheid. Paulien Kusters wordt opnieuw gezocht maar wordt strak verdedigd. Met een inspeelpass naar binnen lijkt BEP een overtreding te maken en de grensrechter vlagt voor een vrije bal. De grensrechter bepaald echter dat dit niet zo is en dan gaat de zoemer die het einde van de wedstrijd inluidt. KVA verliest na een ontzettend spannende slotfase van een sterk spelend BEP. De complimenten gaan dan ook naar deze ploeg die het zoals het er naar uitziet allemaal goed heeft staan in het veld.

KVA mag de wonden likken en zich opmaken voor het thuisduel tegen veld Hoofdklasse DOS uit Westbroek. Een dorpje pal boven Utrecht met zo’n 800 inwoners. Waarvan er dus een heel aantal erg goed kunnen korfballen. Deze wedstrijd begint om 16.40 uur en wordt uiteraard weer gespeeld in De Nieuwe Bankrashal. Onder andere KVA 3, 2, A1 en 4 spelen ook thuis op deze dag! Tot dan!