Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA kan geen vuist maken tegen Die Haghe en gaat met 21-13 onderuit

KVA kan geen vuist maken tegen Die Haghe en gaat met 21-13 onderuit

Na de zure nederlaag van vorige week op bezoek bij ROHDA heeft KVA ook in de tweede uitwedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. In het hypermoderne Sportcampus Zuiderpark in Den Haag ging de opnieuw gewijzigde formatie van trainer/coach Elmer Coevert met 21-13 onderuit. Geen verrassende nederlaag tegen de titelfavoriet in de poule maar het aantal doelpunten liet toch wat te wensen over. Aankomende zaterdag is er de mogelijkheid voor revanche. Dan wordt er thuis gespeeld tegen KVZ’23.

Eerder op de dag ging KVA 2 lange tijd gelijk op met koploper Die Haghe 2. Na een razendsnelle 2-7 voorsprong stond het een kwartier voor tijd nog 14-14. De reserveploeg uit Den Haag bleek in de slotfase toch een stap verder te zijn dan KVA 2 en kon uitlopen naar een 24-15 overwinning.

In de hoofdmacht ontbrak deze keer andermaal topscorer Dylan van Sprang en voor hem in de plaats startte deze week Jonathan van der Horst. Die Haghe beschikt over een jonge getalenteerde ploeg dat begin zaalseizoen ook nog eens versterkt werd met international Celeste Split. De ploeg gaat dit seizoen absoluut een gooi doen naar de titel in de Overgangsklasse en hoopt daarmee uiteraard de grote talenten binnen boord te kunnen houden.

Hoewel KVA nog wel op een 2-3 voorsprong wist te komen moest het daarna het initiatief overlaten aan de thuisploeg. Het gemis van Dylan van Sprang werd hierin erg duidelijk aangezien één vak maar tot twee doelpunten wist te komen. Bij een ruststand van 13-7 in het voordeel van de ‘Kanaries’ leek de wedstrijd eigenlijk al zo goed als beslist.

Het lukte KVA niet om het scorend vermogen op te schroeven terwijl ook Die Haghe niet bijzonder op dreef was in de tweede helft. Desondanks was de 21-13 eindstand een duidelijk teken dat Die Haghe de betere ploeg was in deze wedstrijd. Tegen KVZ’23 zal het aankomende zaterdag wat betreft het maken van doelpunten in ieder geval een stuk beter moeten. KVA 1 speelt om 17.00 in de Nieuwe Bankras terwijl KVA 2 al vanaf 15.20 uur in actie komt. Tot dan!