Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA is opnieuw te sterk voor Mid Fryslan: 23 – 19

KVA is opnieuw te sterk voor Mid Fryslan: 23 – 19

KVA heeft de goede start van het jaar 2017 een passend vervolg kunnen geven. Nadat vorige week concurrent De Hoeve thuis werd verslagen was men deze zondag opnieuw te sterk voor een Friese ploeg. Laagvlieger Mid Fryslan werd met 23 – 19 verslagen. KVA staat met nog zes duels te gaan drie punten voor op AVO en vijf punten op De Hoeve en Groen Geel. Groen Geel heeft echter nog een wedstrijd te goed. Aanstaande zaterdag gaat KVA op bezoek bij NKC’51 in Nijverdal. 

Het was Patrick de Jong die KVA al snel op een 1-0 voorsprong zette, waarna Bennie Hamersma even later persoonlijk voor de 2-1 en 3-1 zorgde. Met de 4-1 van Dennis de Jong niet veel later, lukte het KVA om opnieuw erg sterk aan een wedstrijd te beginnen en direct een gaatje te kunnen slaan. En hoewel de bezoekers even later terugkwamen tot een stand van 6-5 was het vervolgens KVA dat de tegenstander helemaal van het veld speelde.

Na deze 6-5 tussenstand maakte KVA mede dankzij drie goals van Paulien Kusters namelijk een ‘run’ van vijf goals op rij. Hierdoor stond KVA kort voor het rustsignaal met 11-5 voor. Dankzij twee goals van Mid Fryslan bleef de schade voor hen bij rust beperkt: 11-7.

Maar net als in de wedstrijd tegen De Hoeve van vorige week lukte het KVA niet om in de tweede helft weg te lopen van de tegenstander. Want hoewel Mid Fryslan verrassend laag staat op de ranglijst is het een erg goede ploeg. Via 15-11 en 16-13 kwamen de Friezen halverwege de tweede helft terug tot 16-15. Op dat moment kwam Bart Mostard in de ploeg voor Bennie Hamersma en hij scoorde direct de 17-15 via een strafworp. Vervolgens kwam ook Marleen Haaijer in het veld voor Anouschka Bals en ook zij wist direct te scoren: 18-15. Twee gouden wissels.

Dennis de Jong maakte er even later zelfs 19-15 van en zo was er weer een marge van vier goals op de tegenstander. Dennis de Jong bleef vervolgens goed op schot. Want met drie goals van hem en één van Romee Robijns werd de eindstand bepaald op 23-19.