Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA is op eigen veld titelfavoriet De Meervogels ruim de baas

KVA is op eigen veld titelfavoriet De Meervogels ruim de baas

Dankzij een ruime 25-18 overwinning op koploper De Meervogels, heeft KVA het goede spel van vorige week tegen Pernix een vervolg kunnen geven. Daardoor heeft KVA nu vier punten uit drie duels en staat men nu samen met De Meervogels op een gedeeld derde plaats op de ranglijst. Alleen BEP heeft vooralsnog al haar wedstrijden in winst weten om te zetten. Aanstaande zaterdag gaat KVA op bezoek bij promovendus Velocitas uit Leiderdorp.

De weersomstandigheden waren deze zaterdag niet al te best. Het was koud en het regende met vlagen hard in Amstelveen. Dit zorgde er mede voor dat het merendeel van het publiek vanuit de kantine de wedstrijd volgde en het lang niet zo druk was als tegen BEP thuis. Tegenstander De Meervogels uit Zoetermeer was het seizoen goed begonnen met twee overwinningen, al kwam de 21-20 overwinning van vorige week pas in de slotseconde tot stand.

In de zaal speelt deze ploeg in de Hoofdklasse en mede daardoor wist men de selectie met tal van nieuwe (en oude bekende) spelers te versterken. Met ongetwijfeld als doelstelling om ook op het veld de stap omhoog te maken. Aan KVA de taak om daarin dwars proberen te zitten. Overigens begon Chanda Robijns deze wedstrijd in de basis in plaats van de eenmalig afwezige Lieke den Hartog.

Hoewel de eerste helft nog droog begon, waren de weergoden de hoofdrolspelers van vandaag duidelijk niet goed gezind. Dat zorgde er gelukkig niet voor dat het spel niet om aan te gluren was. Integendeel, beide ploegen speelde een redelijk gelijkopgaande eerste helft, waarin de gasten als eerste op voorsprong kwamen en KVA daarna bij 6-6 het gat weer wist te dichten. Hierna volgde er een fase waarbij letterlijk zes schoten op rij een doelpunt opleverde. Drie voor elke ploeg. Bij een 12-12 tussenstand leken beide ploegen de kleedkamers op te kunnen zoeken, maar het was Dennis de Jong die in de slotseconde voor de 13-12 aantekende.

Ook in de tweede helft leken beide ploegen de korf gemakkelijk te kunnen vinden. Binnen 5 minuten stond het namelijk alweer 15-15 en leek er een spannende tweede helft te gaan ontstaan. Mede door de verhoogde verdedigende druk en het winnen van veel rebounds stokte de doelpuntenproductie bij De Meervogels plotseling. KVA daarentegen bleef de korf gemakkelijk vinden en liep van een 15-15 tussenstand weg naar een ruime 23-15 voorsprong.

Met nog ongeveer 10 minuten te spelen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De bezoekers wisselden nog een aantal keer, maar kwamen niet veel dichterbij. Met nog twee doelpunten voor KVA en eentje meer voor De Meervogels werd de eindstand bepaald op 25-18. Kortom, een heerlijke overwinning voor KVA, waarbij iedere speler een ruime voldoende haalde. Nu op naar Velocitas. Op papier misschien een mindere tegenstander, maar dat zijn vaak de potjes die het moeilijkst zijn.