Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA is ook thuis niet opgewassen tegen de kracht van KVS/Maritiem

KVA is ook thuis niet opgewassen tegen de kracht van KVS/Maritiem

KVA is met nog drie wedstrijden te gaan voorlopig afgehaakt in de strijd om de titel. In de thuiswedstrijd tegen KVS/Maritiem uit Scheveningen ging KVA met 24-26 onderuit. KVA staat nu met 12 punten uit 11 wedstrijden op een keurige vierde plaats op de ranglijst. Drie punten achter koplopers Achilles en De Meervogels. KVS/Maritiem klimt dankzij deze overwinning naar plaats drie op de ranglijst met twee punten achterstand. Aanstaand zaterdag komt koploper Achilles op bezoek in Amstelveen en kan KVA zomaar weer hele goede zaken doen.

In de wetenschap dat KVA de uitwedstrijd in Scheveningen eerder dit seizoen met maar liefst 33-14 had verloren, was de ploeg belust op revanche. Bij een overwinning zou KVA tevens ook mee kunnen blijven doen om het kampioenschap in de Overgangsklasse.  Helaas liep het anders. KVS/Maritiem was ook in Amstelveen de betere en vooral fysiek sterkere ploeg dan KVA. Op de 24-26 overwinning van de ‘vissen’ viel niets af te dingen.

Hoewel KVA nog wel goed startte aan de wedstrijd en tot 7-6 nog voor stond op KVS/Maritiem, waren het de gasten die na de 7-7 het beste van het spel hadden. Met name de Scheveningse dames waren erg op schot, terwijl er via de fysiek sterke heren veel herhaald kon worden. Dit resulteerde dan ook in een 13-17 ruststand in het voordeel van de uitploeg.

Na rust was hetzelfde spelbeeld te zien als gedurende de laatste 15 minuten van de eerste helft. KVS/Maritiem liet zien ook deze keer de betere ploeg te zijn en behield lange tijd een voorsprong van zo’n 4 a 5 doelpunten verschil. Maar net op het moment dan de wedstrijd als een nachtkaasje uit leek te gaan kwam er toch nog enige vorm van spanning terug in de sporthal.

KVS/Maritiem speelde alsof ze er al gewonnen hadden en kenden plots een lange doelpuntloze periode. KVA rook kansen en kwam na een time-out nog enigszins terug in de wedstrijd door het gat te verkleinen naar 2 doelpunten verschil. Helaas voor KVA was KVS/Maritiem net op tijd bij de les om het gat kort voor tijd weer te vergroten naar 3 doelpunten verschil en daarmee definitief de wedstrijd binnen hengelde. KVA scoorde nog eenmaal en bepaalde de eindstand zo op 24-26.

Aanstaande zaterdag komt koploper Achilles uit Den Haag op bezoek in Amstelveen. De wedstrijd begint om 18.50 uur en wordt voorafgegaan door wedstrijden van o.a. KVA 2, 3, A1, A2 en B1. Tot dan!