Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA is nog niet zichzelf en verliest ook op bezoek bij DOS Kampen

KVA is nog niet zichzelf en verliest ook op bezoek bij DOS Kampen

Na drie competitiewedstrijden in de zaal staat KVA nog altijd op de hatelijke 0 punten. Op bezoek bij DOS Kampen ging de ploeg van Michael Hendriks met 23-19 onderuit. Na de twee eerdere nederlagen tegen DOS Westbroek en Wit Blauw was KVA zich ervan bewust dat de punten tegen DOS Kampen behaalt moesten worden om niet nu al tegen degradatie te hoeven spelen. De thuisploeg bleek echter de gehele wedstrijd de betere ploeg en haalde de zege verdiend binnen. Voor KVA wacht nu nog een wedstrijd voor de korte kerststop. Aanstaande zaterdag komt koploper HKC op bezoek in Amstelveen.

In een redelijk goed gevulde sporthal, waar gelukkig ook een aantal KVA supporters waren meegereisd was het een kwestie van aanhaken of voorlopig afhaken voor KVA. Vorig seizoen had KVA tijdens het veldseizoen erg veel moeite met de geel zwarte ploeg uit Kampen en dat bleek deze keer niet anders te zijn. Danzkij goed verdedigend werk werden de puntspelers van KVA uitgeschakeld en ook in de rebound waren de Kampenaren veelal de baas.

Bij DOS Kampen begon men ijzersterk aan de wedstrijd en zette KVA al gauw op een achterstand. Veel herengoals in deze beginfase van de thuisploeg en KVA had moeite om mee te gaan in het snelle spel. Een logische 15-11 ruststand was het gevolg en met een achterstand van vier doelpunten zou er in de tweede helft nog van alles mogelijk moeten zijn.

En hoewel KVA de achterstand niet heel veel groter liet worden, lukte het ook maar niet om zelf dichterbij te komen. Telkens wanneer KVA de achterstand wist te verkleinen had DOS Kampen een passend antwoord klaarliggen. Intussen was Chanda Robijns Jolien de Jonge komen vervangen, die op haar beurt later weer Romee Robijns verving. Ook A junior Sem Davelaar maakte in de slotfase zijn opwachting voor de moegestreden Bennie Hamersma.

KVA eindigde de wedstrijd net als bij de rust met een achterstand van vier doelpunten: 23-19. Hierdoor bivakkeert KVA na drie competitiewedstrijden gespeeld te hebben op een teleurstellende zevende plaats. Samen met NOVA uit Bilthoven is KVA de enige ploeg zonder punten. Aanstaande zaterdag komt titelfavoriet HKC op bezoek in Amstelveen. Wie KVA al een poosje volgt weer dat de ploeg altijd beter speelt tegen topploegen, hopelijk goed genoeg voor een stunt. De wedstrijd begint om 16.20 uur en wordt voorafgegaan door de reserveteams van beide clubs.