Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA is KOAG in eigen huis de baas en wint overtuigend met 24-12

KVA is KOAG in eigen huis de baas en wint overtuigend met 24-12

KVA heeft de eerste reeks wedstrijden dit zaalseizoen met een goed gevoel afgesloten. In een lekker volle Nieuwe Bankras won het tea van trainer/coach Elmer Coevert overtuigend van KOAG uit Krimpen aan den IJssel. Het werd maar liefst 24-12 en daarmee blijft KVA op de tweede plaats staan in de Overgangsklasse C. Aankomende zaterdag beginnen de returnwedstrijden alweer met om te beginnen een uitwedstrijd tegen ROHDA om 18.00 uur.

Na de complete offday van vorige week op bezoek bij Achilles was het zaak om deze week wél de twee punten binnen te halen om de druk op koploper Sporting Delta op te blijven voeren. Tegenstander dit weekend was KOAG (Korfballen Ons Aller Genoegen) uit Krimpen aan den IJssel. Een ploeg die onderaan de grote middenmoot bungelt maar twee weken geleden vriend en vijand verbaasde door het ongenaakbaar geachte Sporting Delta op een nederlaag te trakteren. Oppassen geblazen dus.

Niet voor de eerste keer dit seizoen waren het de dames die KVA in het eerste kwartier al op een ruime voorsprong wisten te schieten. Van de eerste zes doelpunten scoorden ‘onze’ dames er namelijk maar liefst vijf en zodoende stond KVA al vrij snel met 6-1 voor. De tegenstander in de geel/groene tenues kon daarna voornamelijk via de heren enigszins aanhaken maar bij rust was het verschil zes doelpunten: 13-7.

Na rust denderde de door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie nog lekker door. Een heerlijke assist van aanvoerder Fabian Geveke op de plots onder de korf vrijstaande Sem Davelaar betekende de 19-9 en daarmee stond KVA voor het eerst in de wedstrijd met 10 doelpunten verschil voor. Surinaams international Trojan Pinas kon in de slotfase nog invallen en nog maar net binnen de lijnen zorgde hij voor de 22-11 voorsprong.

KVA scoorde vervolgens nog tweemaal en KOAG had de eer om de laatste treffer van de wedstrijd te laten noteren: 24-12 eindstand. Een duidelijke overwinning van het Amstelveense vlaggenschip op een ploeg die eerder in de competitie had aangetoond het de kampioenskandidaten lastig te kunnen maken. Met 7 gespeelde wedstrijden zit KVA nu exact op de helft van de zaalcompetitie. Met twee punten achterstand op koploper Sporting Delta is er nog van alles mogelijk maar daarvoor zal er aankomende zaterdag eerst een goed resultaat behaald moeten worden tegen het lastige ROHDA in Amsterdam. De wedstrijd begint om 18.00 en we hopen uiteraard weer op veel meereizend publiek uit Amstelveen!