Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA is in eigen sporthal titelfavoriet DOS (W) de baas

KVA is in eigen sporthal titelfavoriet DOS (W) de baas

KVA is er in geslaagd om thuis te winnen van DOS uit het Utrechtse Westbroek. Tegen de ploeg die op het veld in de Hoofdklasse acteert werd het maar liefst 31-23 in Amstelveens voordeel. Met name in de slotfase van het duel werd de korf nog gemakkelijk gevonden door KVA, al stond het het gehele duel wel al op voorsprong. Na drie gespeelde wedstrijden heeft KVA nu vier punten en staat het op een gedeelde tweede plaats achter koploper Achilles.

Bij KVA startte Bob van Iersel in de basis omdat Jeffrey de Deijn op de wedstrijddag zelf aan had gegeven niet te kunnen spelen wegens een vervelende blessure. KVA had de beelden van de tegenstander goed bekeken en wist hoe DOS (W) graag het aanvalsspel neer wilde zetten. Taak was om strak te verdedigen, alert te zijn op de eerste diepe bal en goede rebounds pakken. DOS (W) heeft een team met fysiek sterke heren, die ook nog eens makkelijk schieten. Ook de dames schieten er lustig op los als ze vrij staan.

Namens KVA was het wie anders dan Dennis de Jong die de score in deze wedstrijd opende. Uit een vrije bal schoot hij de 1-0 binnen. DOS (W) antwoordde enkele seconden later met de 1-1, waarna weer enkele seconden later Fabian Geveke KVA op 2-1 zette. Zo ontstond er een beginfase waarin beide ploegen makkelijk de korf vonden en de scheidsrechter van dienst regelmatig het spel neerlegde voor een spelhervatting, vrije bal of strafworp.

KVA kwam zo nu en dan met twee doelpunten voor te staan, maar telkens zag het de Westbroekers weer terugkomen. Toch had KVA nu al het beste van het spel. De aanvallen duurde langer en verdedigend werden er veel belangrijke rebounds gepakt. Zo zag de coach van DOS (W) zich tien minuten voor rust al genoodzaakt om de eerste tactische wissel door te voeren.  Ondanks dat KVA nog even een verschil van vier doelpunten had sloot het de eerste helft positief af met een 16-14 ruststand.

Later meer…