Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA is een klasse beter en wint ruim van Noviomagum

KVA is een klasse beter en wint ruim van Noviomagum

Na twee gelijke spelen (30-30 tegen Antilopen en 24-24 tegen Achilles) heeft KVA in speelronde 3 eindelijk haar eerste zege weten te boeken. In Amstelveen werd Noviomagum uit Nijmegen met maar liefst 34-23 naar huis gestuurd. KVA heeft nu vier punten uit drie wedstrijden en gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij de nog ongeslagen koploper Dindoa uit Ermelo.

Na een zinderende wedstrijd van beide reserveteams waar KVA 2 zich opnieuw naar een overwinning knokte in de slotfase was het de beurt aan beide hoofdmachten. Drie weken eerder oefenden beide teams op dezelfde locatie nog tegen elkaar in het kader van de voorbereiding. Het werd toen een spannende wedstrijd waaruit duidelijk bleek dat Noviomagum een goed team heeft staan. Een ploeg met veel lengte bij zowel de heren als de vrouwen en daar heeft KVA het nog wel eens lastig mee.

Hoe anders was dat ditmaal het geval. KVA was oppermachtig en met name korfbaltechnisch een klasse beter. Waar de ploeg vorig zaalseizoen in de Overgangsklasse vaak moeite had om scorend op gang te komen is dat dit seizoen vooralsnog omgedraaid. Net als vorige week tegen Achilles schoot KVA uit de startblokken en kwam het na een klein kwartier spelen al met 10-3 voor te staan. De Nijmegenaren bleven daarna keurig mee scoren met KVA maar kregen het gat niet meer gedicht. Dit resulteerde in een 17-10 ruststand.

Dat KVA de wedstrijd daarmee nog niet gewonnen had mag duidelijk zijn. Een week eerder werd een 12-17 voorsprong op Achilles immers nog verspeeld. En na een 19-11 voorsprong kort na rust kwamen de bezoekers inderdaad gevaarlijk dichtbij. Aan de hand van de langste heer aan de zijde van Noviomagum knokte zij zich terug tot 20-16 en leek de wedstrijd ineens weer spannend te gaan worden. KVA antwoorde gelukkig vrij snel met de 21-16 en 22-16 en kon hiermee de opponent op een veilige afstand houden.

KVA liet vervolgens de tegenstander eenmaal op vier doelpunten verschil komen: 25-21 maar freewheelde in de slotfase uiteindelijk naar een ruime en terechte overwinning: 32-22. Met name Dennis de Jong was met 11 treffers erg op schot. Maar ook Lieke den Hartog, Sem Davelaar en Bennie Hamersma deden met respectievelijk elk 5 of 4 treffers een aardige duit in het zakje.

Na twee gelijke spelen en een overwinning heeft de ploeg van hoofdtrainer Michael Hendriks nu vier punten verzameld uit drie wedstrijden. Dat zijn twee punten minder dan koploper én aankomende tegenstander Dindoa uit Ermelo. Wil KVA daadwerkelijk bovenin mee gaan doen in deze Eerste Klasse dan is het belangrijk dat er een goed resultaat behaald wordt. De wedstrijd in de Dindoa-hal begint om 18.55 uur en wordt voorafgegaan door een wedstrijd van beide tweede teams. Alle support is welkom dus tot zaterdag in Ermelo!