Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA is Amicitia in Vriezenveen de baas: 27-33

KVA is Amicitia in Vriezenveen de baas: 27-33

Het is KVA voor de vijfde opeenvolgende wedstrijd in dit zaalseizoen gelukt om twee punten te pakken. In het verre Vriezenveen werd Amicitia aan de zegekar gebonden door met 27-33 te winnen. Hoewel KVA stroef startte met een 2-0 achterstand, liep men in de eerste helft al uit naar een 11-16 voorsprong. In de tweede helft werd deze voorsprong nog groter en konden Roy van Erck en Ilse Haan (KVA A1) hun debuut maken in de hoofdmacht. Hoewel de thuisploeg in de laatste minuten nog iets terugkwam was er op de overwinning niets af te dwingen.

Ondanks de file was KVA op tijd aanwezig in de sfeervolle sporthal De Stamper in Vriezenveen. De wedstrijd voor Amicitia  – KVA werd echter niet gespeeld wegens een overlijden bij de bezoekende club. Daardoor had men alle tijd om rustig in te schieten en warm te lopen. Terwijl er volgens het scorebord nog 5 minuten te gaan waren alvorens de wedstrijd zou beginnen, vlogen ineens alle lichten uit en werden de ploegen voorgesteld. De spelers stonden nog in te schieten en zochten in het donker in allerijl naar hun wedstrijdshirt. Van het oplopen was geen sprake meer.

Of het nou hierdoor kwam of niet, KVA begon erg slordig aan de wedstrijd. Amicitia begon daarentegen scherp en had er al vrij snel twee in liggen: 2-0. Gelukkig bleef Fabian Geveke koel en schoot al vrij snel de eerste treffer namens KVA door de korf. Bij een stand van 3-3 was de score weer in evenwicht, waarna KVA zelfs kon uitlopen naar een 3-7 voorsprong. En hoewel de Tukkers nog even terug kwamen tot 6-8 was KVA verreweg de meest gevaarlijke ploeg. Een logische 11-16 ruststand was het gevolg.

Hoe heerlijk is het dan wanneer de eerste aanval na rust ook weer een doelpunt oplevert en de voorsprong zodoende weer iets groter wordt. Jolien de Jonge deed het. Echter, na een 12-18 tussenstand, was het Amicitia dat drie keer op rij trefzeker was en weer bloed rook. Halverwege de eerste helft was de marge nog maar twee toen het ineens 18-20 stond. Maar telkens als Amicitia dacht dat het dichterbij kon komen had KVA het antwoord klaarliggen. Door zelf mee te blijven scoren kon de thuisploeg het gaatje niet dichten.

En dan komt kwaliteit boven drijven. Na een 20-23 tussenstand scoorde KVA eindelijk weer eens twee keer op rij waardoor de marge weer vijf werd. Hiermee was het verzet van de withemden definitief gebroken. KVA had de spirit weer terug gevonden en liep met goed spel verder uit naar acht punten verschil: 23 – 31. Met nog enkele minuten te gaan bracht trainer Arno van der Vliet Roy van Erck en llse Haan (beide KVA A1) in voor Fabian Geveke en Romee Robijns. Roy van Erck luisterde zijn debuut zelfs nog op met een mooie goal.

De wedstrijd was inmiddels al lang en breed gespeeld, maar toch vielen er nog zes doelpunten. Vier voor Amicitia en twee voor KVA, hierdoor stond er uiteindelijk een verdiende 27-33 eindstand op het scorebord. KVA geeft hiermee de goede seizoensstart een vervolg en staat ongeslagen aan kop. Concurrenten Groen Geel en De Hoeve verloren beide hun wedstrijden en dus heeft KVA op dit moment een gaatje van drie punten op de nummer twee in het klassement.

Aanstaande zaterdagavond 20.00 uur wacht de volgende topwedstrijd voor KVA. Dan gaat de ploeg op bezoek bij het jonge getalenteerde Groen Geel in Wormer. Een ploeg die net als KVA voor de titel gaat! Zorg dus dat je erbij bent!

 Alle uitslagen uit speelronde 5:

– Amicitia  – KVA: 27 – 33
– Mid Fryslan – AVO: 21 – 33
– NKC’51 – Groen Geel: 24 – 21
– AKC – De Hoeve: 26 – 17

Stand na speelronde 5:

1. KVA
2. De Hoeve
3. AVO
4. Groen Geel
5. Amicitia
6. AKC
7. NKC’51
8. Mid Fryslan

Wedstrijdprogramma speelronde 6:

– Za 17-12: AVO – NKC’51
– Za 17-12: Groen Geel – KVA
– Za17-12: De Hoeve  – Amicitia
– Zo 18-12: Mid Fryslan – AKC

 

Wedstrijdverslagen: 

Wedstrijdverslag van Amicitia
– Wedstrijdverslag van NKC’51