Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA in laatste thuiswedstrijd voor het zaalseizoen ruim langs DOS Kampen: 25-13

KVA in laatste thuiswedstrijd voor het zaalseizoen ruim langs DOS Kampen: 25-13

In de laatste thuiswedstrijd voordat het zaalseizoen weer begint heeft KVA goede zaken gedaan door met 25-13 te winnen van DOS Kampen. Hoewel KVA aankomende zaterdag nog een uitwedstrijd speelt bij ASVD/PV Systems staat de ploeg ban hoofdtrainers Patrick de Jong en Elmer Coevert na 7 gespeelde wedstrijden (de helft van de competitie) op een knappe gedeeld tweede plaats in de Overgangsklasse B.

Na de remise van vorige week in Maartensdijk tegen Tweemaal Zes had KVA nog tegen één ploeg uit de poule niet gespeeld. En dat was de nummer laatst op de ranglijst: DOS Kampen, dat in de eerste zes wedstrijden nog geen enkel punt had behaald. Dat DOS Kampen het zwaar zou krijgen dit seizoen was dan ook geen verassing. De ploeg zag een hoop basisspelers stoppen en is dit seizoen begonnen met een jong en onervaren team. Misschien wel een beetje te vergelijken met het KVA van afgelopen (corona)seizoen.

Hoe anders is dat voor KVA dit seizoen. Ondanks puntenverlies tegen Antilopen, DOS Westbroek en Tweemaal Zes draait de ploeg bovenin mee. Al lijkt het er sterk op dat DOS Westbroek net een maatje te groot is voor de overige ploegen. Om toch de druk enigszins op de koploper te blijven houden moest er dus thuis gewonnen worden van DOS Kampen, maar die ploeg schoot via haar dames in Amstelveen werkelijk uit de startblokken en pakte in het begin brutaal de voorsprong.

KVA was gelukkig snel bij de les, kwam gelijk en ging er vervolgens redelijk gemakkelijk overheen. Via een 13-7 ruststand werd uiteindelijk een 25-13 eindstand bereikt en mooi om te zien was dat iedere basisspeler minstens twee keer tot scoren kwam. Romée Robijns kroonde zich met vijf treffers tot topscorer en ook de ingevallen Yara van den Burgt kwam nog eenmaal tot scoren. Kortom, een mooie laatste thuiswedstrijd voordat het zaalseizoen weer gaat beginnen.

Voordat dat zover is speelt KVA nog één uitwedstrijd en wel op bezoek bij ASVD/PV Systems in Dronten aanstaande zaterdag. Thuis werd daar op speeldag 1 nog met 25-10 van gewonnen maar sindsdien zetten de Drontenaren steeds betere uitslagen neer. Vol aan de bak dus. Want hoewel KVA na een halve veldcompetitie op een keurige gedeeld tweede plaats staat is het gat met nummer zes Wit Blauw/Green Organics maar 3 punten. De wedstrijd ASVD/PV Systems begint om 15.30 uur en wordt om 14.00 uur voorafgegaan door ASVD/PV Systems 2 – KVA 2. De ploeg van trainer Roy Cramer staat na afgelopen speelronde op de eerste plaats in de Reserve Eerste Klasse en wil die plek uiteraard niet meer weggeven.