Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA hervat veldcompetitie met een overwinning op titelconcurrent Pernix

KVA hervat veldcompetitie met een overwinning op titelconcurrent Pernix

Onder zomerse omstandigheden heeft KVA de veldcompetitie in de Overgangsklasse hervat met een thuisoverwinning op Pernix: 18-14. In een ietwat rommelig duel (daarover later meer) was KVA deze middag duidelijk de betere ploeg. Verdedigend zat het redelijk goed in elkaar en de ruimte die Pernix gaf werd goed benut door de aanvallers van KVA. Bij rust stond de door Geveke Podologie en Eelsing Experties & Taxaties gesponsorde formatie met twee doelpunten verschil voor. Na rust werd de marge vergroot naar zes verschil en ondanks een korte comeback van de Leidse ploeg werd de wedstrijd uiteindelijk rustig uitgespeeld.

Waar er een week geleden nog in een bijna ijzige kou werd geoefend tegen ZKV en Mid Fryslan was het zeven dagen later bijna 15 graden warmer. Nadat KVA 2 het goede voorbeeld had gegeven door te winnen van concurrent Pernix 2 was het de beurt aan beide hoofdmachten om ten tonele te verschijnen. Martine Rog begon in de basis voor de geblesseerde Romee Robijns en ook Jorrit de Haas startte vanaf het begin. Dat zorgde (niet voor de eerste keer dit seizoen) voor een verandering in de ‘vaste’ vakken.

KVA en Pernix begonnen de wedstrijd beide als gedeeld koploper (samen met BEP) aan het duel. Eerder dit seizoen werd er in Leiden gewonnen van deze ploeg. Een ploeg met veel fysieke kracht bij de heren en goed schietende dames. Redelijk vergelijkbaar met KVA misschien wel. Na het desastreuze verlopen zaalseizoen was het zaak om de koppies weer de goede kant op te krijgen om zodoende te trachten mee te spelen om het kampioenschap.

De eerste stappen in deze missie waren gelijk goed. KVA nam de leiding in de wedstrijd en liet Pernix niet in haar spel komen. Hoewel KVA niet eens denderend speelde kreeg het genoeg ruimte om lange aanvallen op te kunnen zetten. Dat het vizier niet altijd op scherp stond deerde niet want ook de uitploeg begon niet sterk aan de wedstrijd. KVA kwam halverwege de eerste helft met vier doelpunten verschil voor te staan en bij Pernix werd er al gewisseld. KVA kon niet verder doordrukken en dat gaf de bezoekers de gelegenheid om de marge bij het rustsignaal te verkleinen naar twee doelpunten verschil.

Duidelijk was dat KVA vandaag in betere doen was dan de tegenstander, hetgeen in de tussenstand alleen nog niet helemaal tot zijn recht kwam. In de rust werden enkele puntjes op de i gezet en dit pakte in de tweede helft goed uit. KVA schoot uit de startblokken en wist de voorsprong te vergroten tot zes doelpunten verschil na nog geen tien minuten spelen. Ondertussen bleek dat een van beide palen niet meer vast in de grondpot bleek te zitten. Na kort overleg tussen beide aanvoerders en scheidsrechters werd besloten om naar naastgelegen veld te verplaatsen. (Dat leek wel een kopie van de uitwedstrijd van GKV/Enomics vorig seizoen)

Met nog ruim twintig minuten te spelen werd de hele hups dus verplaatst en kon de wedstrijd weer verder gaan. Pernix leek na deze korte pauze weer helemaal in de wedstrijd te komen door viermaal op rij te scoren. KVA voelde met nog een kwartier te spelen de hete adem van de ploeg in het oranje in de nek maar beantwoorde deze korte tussensprint op haar beurt weer met drie goals in serie. De aanval van Pernix was hiermee afgewend en dat bleek uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd te zijn.

De voorsprong was op dit moment weer vijf doelpunten verschil en hiermee kwam de overwinning niet meer in gevaar. Hoewel het met name in de laatste minuten af en toe net op ‘zomeravondkorfbal’ leek was dit echt een wedstrijd tussen de twee koplopers in de Overgangsklasse. KVA bleek uiteindelijk de betere van de twee en staat na deze 18-14 overwinning nu alleen nog samen met BEP aan kop. Pernix volgt nu op twee punten en ook De Meervogels heeft slechts twee punten minder.

Met nog vijf wedstrijden te gaan dit veldseizoen staat KVA er dus goed voor. We kunnen zelfs al zeggen dat KVA vrijwel zeker is van handhaving. Toch lekker om te zeggen. Uiteraard neemt de ploeg daar dit seizoen geen genoegen mee. KVA doet mee om het kampioenschap en kan daarin in de volgende wedstrijd op zaterdag 11 mei een goede vervolgstap zetten in de uitwedstrijd tegen De Meervogels uit Zoetermeer. Tot dan!