Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA herpakt zichzelf in de tweede helft en wint met 18-15 van KVZ’23

KVA herpakt zichzelf in de tweede helft en wint met 18-15 van KVZ’23

Op een zonovergoten veld heeft KVA de eerste punten in de Hoofdklasse weten binnen te halen. Makkelijk ging het niet maar dankzij een 18-15 overwinning op KVZ’23 doet KVA plots weer helemaal mee in een poule van 4 clubs. Eerder op de dag kwam KVA 2 verrassend met 9-4 voor te staan tegen het sterke Dalto 4 maar verloor het uiteindelijk met 14-17. Nu eerst Pinksterkamp en daarna wordt de competitie hervat met twee uitwedstrijden voor de selectie.

Afgelopen zaalseizoen stonden KVA en KVZ’23 ook al tegenover elkaar in de competitie. In de Overgangsklasse behaalde KVA net als het seizoen ervoor een knappe tweede plaats terwijl de Zaandammers degradeerden naar de Eerste Klasse. In de nieuw gevormde Hoofdklasse met maar 4 clubs per poule liggen degradatie en promotie echter niet zover van elkaar. Zeker in een poule waar de krachtsverhoudingen onderling niet zoveel van elkaar verschillen. Met twee verloren wedstrijden achter de rug tegen BEP en Antilopen was het dus van belang dat de wedstrijd tegen KVZ’23 wél gewonnen werd.

Maar net als in de afgelopen twee wedstrijden had KVA weer behoorlijk veel moeite met scoren. Waar in de zaal gemiddeld iets meer dan 23 doelpunten per wedstrijd werden gemaakt daar blijkt dat op het veld toch een stukje lastiger te zijn. Wellicht is KVA wel een typische zaalploeg? Ook tegen KVZ’23, de club waar oud KVA-trainer Michael Hendriks aan het roer staat waren de doelpunten in eerste instantie schaars. Een 6-9 ruststand in Zaandams voordeel zegt daarbij genoeg.

Na rust lijkt het geloof in een goede afloop nog steeds niet aanwezig bij alle spelers en halverwege de tweede helft kijkt KVA nog tegen een 9-13 achterstand aan. Maar wat er daarna gebeurt is toch opmerkelijk. KVA houdt het verdedigend goed dicht en begint zelf eindelijk weer te scoren. De 9-13 achterstand wordt omgebogen in een 16-13 voorsprong en invalster Renée Verlinde lijkt niet te kunnen missen. Het geloof in bij alle spelers keert weer terug en de wedstrijd wordt uiteindelijk met 18-15 gewonnen.

Een mooie opsteker zo vlak voor het Pinksterkamp en natuurlijk geeft dit weer hoop voor de rest van de competitie. Antilopen en BEP gaan nu samen aan kop met 4 punten uit 3 wedstrijden en KVA en KVZ’23 volgen met 2 punten uit 3 wedstrijden. Met nog 3 wedstrijden te gaan ligt alles dus nog open en ligt zowel promotie naar de Ereklasse (1e plaats), handhaving in de Hoofdklasse (2e of 3e plaats) of degradatie naar de Overgangsklasse (4e plaats) nog op de loer.