Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA herpakt zichzelf door thuis te winnen van OVVO uit Maarssen

KVA herpakt zichzelf door thuis te winnen van OVVO uit Maarssen

Na de jammerlijke 14-13 nederlaag vorige week op bezoek bij mede koploper Spirit heeft KVA zich dit weekend knap herpakt met een thuisoverwinning op OVVO. Op eigen veld was de door Geveke Fystiotherapie & Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie met 20-16 te sterk voor de ploeg uit Maarssen. Hiermee behoudt KVA de aansluiting op koploper Spirit dat dit weekend eveneens won en wordt het gat met de ploegen onderin ietsje groter. Volgende week gaat de KVA selectie op bezoek bij VEO uit Voorburg.

Nadat KVA 2 in de slotfase van de wedstrijd de overwinning tegen OVVO 2 veilig stelde en zodoende bovenin de Reserve Overgangsklasse meedraait was het de beurt aan ons vlaggenschip. Na de nipte nederlaag van vorige week bij koploper Spirit was het zaak om deze week wél de twee punten binnen te halen om aansluiting te houden op datzelfde Spirit. Met Yoni Bulterman aan de kant (KVA speelt immers met vijf dames) was KVA tevens uit op revanche ten opzichte van vorig zaalseizoen. Destijds verloor het de laatste zaalwedstrijd van de ploeg uit Maarssen waardoor het de play-offs om promotie naar de Hoofdklasse misliep.

Ook deze thuiswedstrijd was er weer lekker veel thuispubliek aanwezig op ons sportpark. Zij zagen hoe KVA in de stralen van een heerlijk nazomer zonnetje werkelijk uit de startblokken schoot. Topscorer van de dag, Enza Bulterman opende in de eerste aanval de score en voordat OVVO na ruim 13 minuten de korf wist te vinden stond het al 6-0 voor KVA. Maar wie dacht dat het een makkelijke middag zou worden kwam bedrogen uit. Na een vroege time-out herpakten de Maarsenaren zich beetje bij beetje. Via 8-5 kwam OVVO 3 minuten voor rust gewoon weer op gelijke hoogte: 8-8. KVA ging uiteindelijk met een 10-9 voorsprong de rust in.

Na rust was het toch weer KVA dat als eerste de korf wist te vinden. Romeé Robijns en Enza Bulterman schoten tweemaal raak en bezorgden KVA weer een voorsprong van drie doelpunten verschil. De dames van KVA waren met 13 doelpunten een ware plaag voor het dameskwartet van de opponent. Via een strafworp van opnieuw Enza Bulterman kwam KVA voor het eerst sinds de 6-0 weer op een verschil van zes doelpunten: 18-12. OVVO kwam vervolgens nog wel ietsjes terug maar nadat Sem Davelaar van afstand de twintigste goal voor KVA liet aantekenen was de buit wel binnen: 20-16 eindstand.

Opnieuw een ‘vier punten weekend’ voor de selectie van KVA en bovendien een goede revanche ten opzichte van vorig weekend op bezoek bij Spirit. KVA 2 staat in een knotsgekke poule momenteel op een gedeeld tweede plaats op één puntje van de koploper. KVA 1 behoudt een achterstand van twee punten op koploper Spirit dat dit weekend eveneens wist te winnen. Aankomend weekend gaat de selectie op bezoek bij VEO uit Voorburg en staan er opnieuw twee spannende wedstrijden op de planning.