Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA herpakt zich met dubbele revanche op bezoek bij Antilopen: 19-24

KVA herpakt zich met dubbele revanche op bezoek bij Antilopen: 19-24

KVA is er op zaterdag 21 mei in geslaagd om de uitwedstrijd tegen Antilopen met 19-24 te winnen. Daarmee revancheert de ploeg van hoofdtrainers Patrick de Jong en Elmer Coevert zich niet alleen op de nederlaag van vorige week bij Wit Blauw uit Kampen maar ook voor de thuisnederlaag tegen Antilopen eerder dit veldseizoen. Omdat koploper DOS Westbroek enigszins verrassend onderuit ging tegen Dindoa blijft het gat met de nummer één vier punten. Uitgerekend DOS Westbroek komt zaterdag op bezoek in Amstelveen.

In Leusden behield allereerst KVA 2 de koppositie in de Reserve Eerste Klasse door overtuigend te winnen van Antilopen 2. Daarna zat er om onduidelijke reden een gat van twee uur tussen de wedstrijd van beide eerste teams. Voor beide teams stond er voorafgaand aan deze wedstrijd niet heel veel meer op het spel. Antilopen is zo goed als zeker van handhaving in de Overgangsklasse en KVA stond op zes punten van koploper DOS Westbroek. Kortom, de druk was niet heel hoog maar revanche gevoelens waren er zeker wel. Want mede dankzij de eerdere thuisnederlaag tegen Antilopen lijkt het gat met de koploper onoverbrugbaar te zijn.

KVA kwam dankzij een afstandstreffer van Bas van der Bijl als eerste op voorsprong maar zag daarna hoe de thuisploeg het initiatief overnam. De Amstelveners kwamen met 4-2 en 6-4 achter te staan waarna Lieke den Hartog eigenhandig de stand weer gelijk wist te trekken: 6-6. Vervolgens lukte het KVA om de verdedigende druk nog iets extra op te voeren waardoor Antilopen soms meerdere aanvallen achter elkaar niet tot schot wist te komen. KVA profiteerde hiervan en kwam via Milena van Drongelen op een voorsprong van twee doelpunten verschil: 7-9.  KVA bleef vervolgens met name van afstand erg trefzeker en kwam vlak voor rust dankzij Sem Davelaar met vijf goals verschil voor te staan: 9-14.

Het lukte KVA om het goede gevoel van het laatste kwartier uit de eerste helft vast te houden want dankzij opnieuw twee dames goals kwam KVA zelfs op een 9-16 voorsprong. De thuisploeg had op dit moment weinig in te brengen tegen de aanvallende intenties van KVA. Romée Robijns zorgde er met een schot van achter de paal zelfs voor dat het verschil op tien treffers werd gebracht: 9-19. Martijn van Lier kwam intussen in het veld voor Sem Davelaar en KVA liet te teugels ietsjes vieren. Dat gaf de ploeg in het rood/zwart de gelegenheid om dichterbij te komen en het verschil weer tot vijf doelpunten te brengen. Het slotakkoord was voor Yoni Bulterman die de 24e en tevens laatste KVA-goal raak prikte: 19-24 eindstand.

Komende zaterdag speelt KVA thuis tegen koploper DOS Westbroek dat bij een overwinning het kampioenschap kan gaan vieren. KVA 2 speelt daarvoor een belangrijke wedstrijd om koploper te blijven in de Reserve Eerste Klasse. De wedstrijden beginnen respectievelijk om 14.00 uur en 15.30 uur.