Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA heeft offday en verliest met minimaal verschil op bezoek bij VEO

KVA heeft offday en verliest met minimaal verschil op bezoek bij VEO

Na de goede seizoensstart van vorige week tegen ONDO (24-21 overwinning) is KVA in de tweede wedstrijd van het seizoen pijnlijk onderuit gegaan. In Voorburg ging door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie met 13-12 onderuit. Een opzienbarend lage uitslag in de Overgangsklasse die volgende week hopelijk weer rechtgezet gaat worden in de thuiswedstrijd tegen SDO/BlijWerkt.

In de voorbeschouwing bespraken we al de wonderbaarlijke manier waarop VEO zich vorig seizoen wist te handhaven in de Overgangsklasse. Na het terugtrekken van het gehandhaafde Futura kregen de Voorburgers een nieuwe kans op het derde landelijke niveau. En dat houdt in dat men bij VEO dit seizoen weer aan een schone lei was begonnen en ongetwijfeld uit was op revanche tegen KVA.

KVA won vorig seizoen namelijk beide ontmoetingen maar had het beide keren zeker niet gemakkelijk. Zeker in Voorburg is het lastig spelen. VEO speelt immers nog altijd op een groot veld en dan kan zeker gezien worden als een thuisvoordeel. Net als bij KVA heeft de thuisploeg enkele wijzigingen in de basis acht ten opzichte van vorig seizoen. En hoewel beide ploegen gelijk opgaand de eerste helft doorkwamen werd wel al duidelijk dat VEO veel fysieke kracht had onder de korf.

Een vroege blessure aan VEO kant zag hen genoodzaakt nog meer fysieke kracht in te brengen en dit pakte niet verkeerd uit. KVA liep achter de feiten aan en had zichtbaar moeite met het grote veld en misschien ook wel de onverwachte warmte. VEO speelde sterk en stond bij rust terecht met 9-7 voor.

Niets aan de hand zou je zeggen, want er was immers nog een hele helft te spelen. En met de normaal gesproken zo schotvaardige Amstelveense spelers is een achterstand van twee doelpunten zeker niet onoverbrugbaar. Helaas stond ook in de tweede helft het vizier niet helemaal op scherp. Bij VEO echter nog minder. Dit gaf de ploeg van trainer Michael Hendriks de gelegenheid om terug te komen tot 11-11 zo’n tien minuten voor tijd en 12-12 op slechts 1 minuut voor het eindsignaal.

Met die ene minuut te spelen was het VEO dat uiteindelijk toch nog het volle pond in eigen huis wist te houden. Uit een doorbraak volgde een strafworp die vervolgens door een koud ingevallen speler uit VEO 2 koelbloedig werd benut. KVA wist in de resterende tijd geen gelijkmaker te produceren en ging zodoende voor de eerste maal dit seizoen ten onder.

Een vervelende nederlaag, met name omdat de ploeg zelf  ‘slechts’ 12 keer tot scoren kwam. Dat is gewoon te weinig om een wedstrijd te kunnen winnen, zelfs als je er maar 13 tegen krijgt. Aanstaande zaterdag kan de ploeg zich revancheren. Dan komt SDO/BlijWerkt uit Kamerik bij ons op bezoek. De wedstrijd tegen de Kamerikers begint om 16.00 uur en wordt voorafgegaan door de wedstrijd KVA 2 – KZ/Thermo4U 3. Tot dan!