Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA heeft het lastig tegen Rigtersbleek maar wint wel

KVA heeft het lastig tegen Rigtersbleek maar wint wel

Dankzij een 19-15 thuis overwinning op Rigtersbleek doet KVA nog altijd mee in de race om het kampioenschap. Makkelijk ging het niet tegen de ploeg uit Enschede, maar de punten zijn voor de derde keer op rij binnen. Hierdoor doet KVA met nog vier competitiewedstrijden te gaan nog altijd volop mee om de titelstrijd. KVA staat een punt achter op nummer een ZKV. Juist die ploeg is aanstaande zondag de volgende tegenstander.

KVA begon met Bennie Hamersma in de basis i.p.v. de nog licht geblesseerde Dennis de Jong. Rigtersbleek speelde in een niet te voorspellen opstelling omdat zij hun tweede team kortgeleden uit de competitie hadden gehaald. Hierdoor bestaat het eerste team van Rigtersbleek ineens uit bijna dubbel zoveel spelers en speelsters als voorheen.

Met name de dames van de Twentse ploeg waren in de eerste helft goed op schot. Dit hield in dat KVA in de beginfase tegen een kleine achterstand aankeek. Gelukkig waren ook de dames van KVA scherp deze middag, waardoor de stand al snel gelijk getrokken kon worden.