Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA heeft het lastig op bezoek bij Die Haghe maar wint verdiend!

KVA heeft het lastig op bezoek bij Die Haghe maar wint verdiend!

Speelronde 13 bracht onze hoofdmacht op een zonnig en warm veld in Den Haag. Nummer laatst Die Haghe was de tegenstander, en om de kleine kans op een kampioenschap levend te houden moest er gewonnen worden. Gemakkelijk ging het niet afgelopen weekend, maar verdiend gewonnen werd er wel.  Na een 7-10 voorsprong bij rust werd er uiteindelijk met 15-19 gewonnen.


Dat de kans op het kampioenschap zo klein is heeft KVA helemaal aan zichzelf te danken. Het gelijkspel van vorige week op bezoek bij Futura gaf De Meervogels de kans om de koppositie over te nemen. De Meervogels won vorige week wél en ook dit weekend wist de ploeg uit Zoetermeer te winnen. Hierdoor hebben ‘de vogels’ met nog één speelronde te gaan één punt meer dan KVA. Alleen bij puntverlies van De Meervogels op zaterdag 15 juni en een gelijkspel of overwinning van KVA maakt het nog kans op het kampioenschap.

Aan de Baambruggestraat was het gezellig druk. Misschien mede omdat het de laatste thuiswedstrijd was van ‘de kanaries’ En misschien ook wel omdat de club andermaal afscheid nam van een aantal selectiespelers. (Dat deed het vorig seizoen ook al massaal). Ten opzichte van de thuisploeg had KVA redelijk wat lengte over en dat werd dan ook goed uitgebuit in de aanval. Toch was het Die Haghe dat vroeg in de eerste helft van 3-3 uit wist te lopen naar een 6-3 voorsprong.

Mede dankzij een aantal gemiste stippen aan KVA-zijde en behoorlijk wat pech in de afronding (Ik zeg het niet graag, maar dit keer was het toch echt zo) leek KVA achter de feiten aan te moeten lopen. Na een time-out van trainer Michael Hendriks keerde het tij gelukkig vrij snel. KVA kwam op gelijke hoogte en wist zelf weer op voorsprong te komen. De rust werd behaald met een 7-10 voorsprong.

Toch was het andermaal de thuisploeg die het best uit de kleedkamers wist te komen. de 7-10 voorsprong veranderde na verloop van tijd in een 13-13 gelijkspel halverwege de tweede helft en de thuisploeg dacht al stiekem aan een stunt. Gelukkig bracht de ervaring aan KVA-zijde toch het gewenste verschil. KVA was heer en meester in de slotfase en kon weer uitlopen naar vier doelpunten verschil: 15-19 eindstand.

Nu even een weekje rust (lees: Pinksterkamp) en daarna de laatste speelronde op zaterdag 15 juni. Dan ontvangt KVA om 15.30 uur het tegen degradatie strijdende VEO. Een mooi duel, omdat KVA ook nog altijd om de knikkers speelt. De kratjes bier voor Pernix staan in ieder geval alvast klaar!