Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA heeft het lastig maar wint wel op bezoek bij BEP in Purmerend

KVA heeft het lastig maar wint wel op bezoek bij BEP in Purmerend

Op bezoek bij BEP in Purmerend heeft KVA goede zaken gedaan in strijd om het kampioenschap in de Overgangsklasse. Veel doelpunten vielen er niet en KVA stond zelfs nog even op achterstand maar dankzij de 9-11 overwinning blijft KVA in het spoor van medekoploper Spirit dat dit weekend eveneens wist te winnen. Saillant detail: Aanstaande zaterdag spelen KVA en Spirit tegen elkaar in Amstelveen!

Afgelopen zaterdag (13 mei) stonden KVA en BEP al voor de vijfde keer dit seizoen tegenover elkaar. Eén keer in de voorbereiding en al drie keer eerder in de competitie (veld en zaal). Alle vier de keren bleek KVA de sterkste van de twee te zijn en dat was ook deze keer gelukkig niet anders. Al moet gezegd worden dat de ploeg uit Purmerend nog nooit zo dichtbij een resultaat is geweest als deze keer. Hoewel KVA bij rust nog met 4-6 voorstond was het BEP dat gedurende de tweede helft de leiding nam. Uiteindelijk bleek KVA toch nét iets schotvaardiger en won het met 9-11.

Waar het twee weken eerder in de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit nog op een herfstdag leek daar leek het in Purmerend net op een heerlijke zomerse dag. Niet de meest ideale omstandigheden om in te spelen maar klagen doen we ook maar niet. Toch zal het wellicht hebben meegespeeld in het moeilijk vinden van de korf. Met Yoni Bulterman op de bank lukte het de basisacht om in de eerste helft slechts 6 keer te scoren. Omdat BEP slechts 4 keer tot scoren kwam was er bij het rustsignaal nog geen vuiltje aan de lucht.

Maar waar BEP eigenlijk al zo goed als zeker verzekerd is van een plekje in de Hoofdklasse. (Ja echt waar, zelfs de nummer 7 uit de Overgangsklasse “promoveert” dit jaar naar de Hoofdklasse) daar strijdt KVA samen met Spirit en SDO/Fiable nog volop om promotie naar de Ereklasse. Kortom, de druk lag deze wedstrijd volledig bij KVA en dat was ook begin tweede helft goed te zien. BEP boog de kleine achterstand om in een minieme voorsprong en bij KVA werd intussen een aantal keer in en uit gewisseld.

De Amstelveners toonde hun klasse om onder toezien oog van redelijk veel meegereisd Amstelveens publiek de achterstand weer om te buigen in een voorsprong en daarmee de verdiende 9-11 overwinning binnen te slepen. Medekoploper Spirit won eveneens en dat houdt in dat KVA en Spirit met nog vier wedstrijden te gaan met beide 17 punten aan de leiding gaan in de poule. SDO/Fiable volgt op drie punten achterstand en is zeker ook nog in de race voor de bovenste plaats. De wedstrijd KVA – Spirit van aanstaande zaterdag is dus de absolute topper van dit veldseizoen voor zowel KVA als Spirit. De wedstrijd begint om 16.00 uur en wordt voorafgegaan door een wedstrijd van beide reserveteams. Tot zaterdag!