Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA heeft het heel erg lastig tegen BEP maar wint wel

KVA heeft het heel erg lastig tegen BEP maar wint wel

Net als de wedstrijden tegen ZKV zijn óók de wedstrijden tegen BEP er eentje die vrijwel ieder seizoen gespeeld wordt. Twee clubs die elkaar door en door kennen en al jarenlang ongeveer op hetzelfde niveau spelen. Dit seizoen is het KVA dat bovenin meedraait en BEP dat onderin vecht tegen degradatie. En hoewel de ruststand van 13-6 anders doet vermoeden werd het nog razend spannend in de Nieuwe Bankrashal. Uiteindelijk was het KVA dat toch de wedstrijd kon beslissen en verdiend met 23-20 won.

Na de knappe uitzege van vorige week op bezoek bij ROHDA was het deze week zaak om BEP in eigen huis te verslaan. Een ploeg die zogezegd (iets te) laag op de ranglijst staat maar het in de eerder ontmoeting dit zaalseizoen KVA behoorlijk lastig maakte. Net als KVA hebben ook de Purmerenders de ploeg de afgelopen seizoenen behoorlijk moeten verjongen en het is te hopen dat zij ook volgend seizoen op Overgangsklasse-niveau kunnen blijven spelen. Daar is BEP immers goed genoeg voor, zo bleek ook deze week weer.

Na een kleine onderbreking (BEP is na vorige week wel wat gewend) omdat één van de schotklokken haperde was het Dylan van Sprang die in de allereerste aanval direct de 1-0 binnenschoot. Toen Yoni Bulterman in de aanval daarna de 2-0 binnenschoot had KVA direct een gaatje te pakken tegenover BEP. Zonder zelf nou heel groots te spelen lukte het KVA om steeds wat verder weg te lopen van de ploeg uit Purmerend en zodoende met een ruime 13-6 tussenstand de kleedkamers op te zoeken.

Maar waar het in de eerste helft KVA was dat goed begon daar was het BEP dat uitstekend begon aan de tweede helft. Binnen mum van tijd scoorde de ploeg in de groene shirts twee keer en had het de inhaalrace ingezet en zo stond het na 4 minuten in de twee helft ineens 14-10. KVA had op dat moment geen antwoord op de aanvalsdrang van BEP en zag de tegenstander met nog 13 minuten te gaan voor het eerst sinds de 0-0 weer op gelijke hoogte komen: 16-16.

Hierna begon bij beide teams het grote (door)wisselen en was het Lieke den Hartog die met een raak afstandsschot heel belangrijk was voor KVA. Ze scoorde van afstand de 17-16 en toen BEP andermaal gelijk maakte was het verolgens Romée Robijns die direct wist te scoren: 18-17. Met Bart Mostard in de ploeg voor Fabian Geveke en Bas van der Bijl die naar het andere vak werd gebracht had KVA iets meer rebound overwicht. Na de 18-18 van BEP was het andermaal Lieke den Hartog die met twee doelpunten KVA weer op een iets veiligere marge bracht: 20-18.

Het trainersduo van BEP besloot vervolgens om de twee best spelende heren van BEP naar de kant te halen en iets meer routine in het veld te brengen. Helaas zonder direct resultaat voor hen want Sem Davelaar was vijf minuten voor tijd van afstand trefzeker en bracht KVA daarmee op een 21-18 voorsprong. Het was vervolgens invalster Enza Bulterman die van afstand de eindstand liet noteren door de 23-20 van afstand binnen te prikken. Hierdoor won KVA verdiend van BEP maar was het gezien de comfortabele ruststand minder makkelijk dan gedacht.

Uiteindelijk gaat het om de twee punten en die zijn weer binnen. Toen later op de avond in een volle kantine werd meegekeken naar de uitstekend verzorgde livestream van Sporting Delta – ROHDA bleek dat de koploper ook nog eens verloren had. KVA en Sporting delta staan hierdoor nu samen bovenaan in de poule met 14 punten uit 9 wedstrijden. Bovendien gaat KVA aanstaande zaterdag op bezoek in Dordrecht om het daar in een rechtstreeks duel uit te vechten wie kampioenskandidaat nummer één is. David tegen Goliath, de favoriet tegen de underdog, maar we willen uiteraard gewoon weer winnen!