Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA heeft het één helft moeilijk maar wint daarna eenvoudig van Velocitas

KVA heeft het één helft moeilijk maar wint daarna eenvoudig van Velocitas

Op een zonnig en ietwat rustige zaterdagmiddag aan de Startbaan heeft KVA een goede stap gezet richting een eventueel kampioenschap. Het achttal van hoofdtrainer Michael Hendriks had het weliswaar meer dan een helft lastig met laagvlieger Velocitas, maar denderde in de tweede helft vervolgens wel over de gasten heen. Na een ruststand van 11-10 werd er uiteindelijk met 27-17 gewonnen van de ploeg uit Leiderdorp. 

Met Dylan van Sprang (terug na een afwezigheid van een paar maanden) en Romee Robijns (terug na een blessure) weer in de basis begon KVA voortvarend tegen Velocitas. KVA komt al snel op een 2-0 voorsprong, waarna de bezoekers bijna even snel de stand weer gelijk trekken: 2-2. Eb eigenlijk wordt dat een beetje het beeld van de eerste helft.

KVA komt telkens op voorsprong en weet deze af en toe uit te bouwen naar twee of drie doelpunten verschil. Velocitas blijft echter aanklampen en laat KVA niet verder weglopen en komt zelfs op gelijke hoogte. Met een minieme voorsprong (11-10) zoeken beide ploegen de kleedkamers op.

Eenzelfde scenario als in de uitwedstrijd afgelopen najaar lonkt. Ook toen stond KVA vaak aan de goede kant van de score maar zag het Velocitas in de tweede helft beter en beter worden. Ook nu leek de tweede helft gelijk op te gaan. De gasten scoorden als eerste in de tweede helft en brachten zo de stand op 11-11, maar KVA liet zich niet op achterstand zetten.

Mede dankzij het goede aanvalspel kort rondom de korf blijft KVA kansen krijgen en benutten. Het scorend vermogen bij Velocitas stagneert in het verloop van de tweede helft volledig en KVA krijgt de wedstrijd onder controle. De ploeg loopt uiteindelijk uit naar een verdiende 27-17 overwinning en houdt hiermee nog altijd zicht op het kampioenschap in de Overgangsklasse.

Met nog drie wedstrijden te gaan staan er maar liefst vier(!) ploegen aan kop met 16 punten uit 11 wedstrijden. Van die vier is KVA onderling de beste en staat het dus virtueel bovenaan. KVA zal de aankomende drie wedstrijden moeten winnen en is dan afhankelijk van wat de concurrentie doet. Om te beginnen aanstaande zaterdag om 15.30 uur met de lastige uitwedstrijd tegen middenmotor Futura in Den Haag.