Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA heeft geen kind aan AKC uit Almelo: 35 – 23

KVA heeft geen kind aan AKC uit Almelo: 35 – 23

Het is KVA 1 opnieuw gelukt om de koppositie te behouden in de Overgangsklasse. In de Nieuwe Bankrashal is het AKC dat het spit moest delven voor de Amstelveense hoofdmacht. Na een prima eerste helft en een tweede helft dat alleen maar voor de ‘show’ was heeft KVA nog steeds de eerste positie na een 33-25 eindstand.

KVA kwam sterk uit de blokken. Het was Dennis de Jong die het eerste doelpunt maakte na 10 seconden! Vervolgens was het Jolien de Jong en Paulien Kusters die de toon op deze wedstrijd hadden gezet. AKC deed er alles aan om dichtbij KVA te komen en dat is eenmaal gelukt. Door drie doelpunten van Almelose kant werd het 3-3, waarna het de ploeg was van Arno van der Vliet die door prima verdedigingswerk en goede aanvallen wist te komen op een 10-3 voorsprong. Hierdoor had AKC één ding te doen op dat moment, namelijk een time-out aanvragen.

De time-out had weinig zin voor de ploeg uit Overijssel, want het kwam niet verder dan twee doelpunten toen KVA weer gas ging geven en voluit doorging naar 15-6 en de uiteindelijke ruststand van 16-9. Dankzij voornamelijk de dames (Paulien Kusters, Anouschka de Jong en Jolien de Jonge) kwam deze voorsprong tot zijn recht. Het fluitsignaal voor rust was het moment voor AKC goed na te gaan denken waar het fout gaat en bij KVA om het strijdplan te bedenken voor de tweede helft.

Na de theepauze was het opnieuw Dennis de Jong die de score opende met een schotje, waarna het AKC was die een doelpuntje maakte. Vervolgens ging het door volgens het riedeltje in de eerste helft. Door onder andere weer Jolien de Jonge en Paulien Kusters werd de voorsprong vergroot naar 13 punten verschil. Kon AKC nog überhaupt iets doen aan de KVA-trein? Absoluut niet. De doelpunten gingen nu gelijk op, maar het verschil bleef te groot om dichtbij KVA te komen. Nadat Romee Robijns de 30-18 erin had geschoten, hadden alle basisspelers van KVA een doelpunt gemaakt. De tijd om nieuwe spelers in het veld te zetten na een time-out voor KVA.

Na de time-out ging het volledige vak Dennis de Jong, Patrick de Jong, Jolien de Jonge en Anouschka de Jong-Bals het veld uit om ruimte te maken voor spelers uit het tweede. Annina van Splunter, Marleen Haaijer, Tom de Beurs en Bob van Iersel mochten laten zien wat ze in hun mars hadden. En ook deze spelers hadden geen kind aan hen. De dames Van Splunter en Haaijer schoten triomfantelijk de 31-18 en 32-18 door de korf heen, waarna het Paulien Kusters was die twee doelpunten wist te maken. Het laatste doelpunt van Amstelveense zijde komt op de naam van Tom de Beurs en werd de eindstand 35-23.

Doelpuntmakers KVA:Paulien Kusters (9x), Dennis de Jong (8x), Jolien de Jonge (5x), Fabian Geveke (5x), Bennie Hamersma (2x), Patrick de Jong (1x), Anouschka de Jong-Bals (1x), Romee Robijns (1x), Annina van Splunter (1x), Marleen Haaijer (1x), Tom de Beurs (1x)

Alle uitslagen uit speelronde 9:

Amicitia – NKC’51: 24-18
Groen Geel – AVO: 33-25
KVA – AKC: 35-23
De Hoeve – Mid-Fryslan: 27-25

Stand na speelronde 10:

1. KVA
2. Groen Geel
3. AVO
4. De Hoeve
6. Amicitia
5. Mid Fryslan
7. AKC
8. NKC’51