Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA genomineerd als Amstelveens sportvereniging van het jaar!

KVA genomineerd als Amstelveens sportvereniging van het jaar!

KVA maakt op zaterdag 24 januari, tijdens het grote Amstelveen Sportgala kans op de titel ´Sportvereniging van het jaar 2019´. Elke Amstelveense sportvereniging kon een motivatie insturen. KVA zet hierbij duidelijk in op de jeugd in Amstelveen. Mede door de vele clinics, de buitenspeelbus en natuurlijk de Kangoeroe/ en Pukkieclub zorgen ontzettend veel vrijwilligers van KVA ervoor dat Amstelveense kinderen lekker kunnen spelen en sporten.

De jury bestaat uit de raadsleden Marga van Herteryck, Jacqueline Höcker, Anne-Mieke van der Vet, Wil Roode, Victor Frequin, Clint Nieuwendijk, beleidsmedewerker sport Tjipke Bokma en voorzitter Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport. De jury was onder de indruk van de inzendingen van iedere afzonderlijke vereniging. Veel verenigingen laten zien sociaal betrokken te zijn, een buurtfunctie te vervullen en rookvrij te zijn of te worden. De keuze was daardoor moeilijk, maar wel unaniem.

De genomineerden
Over de genomineerde verenigingen zegt de jury dat deze zonder uitzondering een grote bijdrage geleverd hebben aan Amstelveen, dat ze bij uitstek het clubgevoel vertegenwoordigen en zich als eerste ingezet hebben voor een rookvrij Amstelveen. Deze verenigingen hebben bijgedragen aan acceptatie en gemeenschapszin en maatschappelijke betrokkenheid getoond.

Genomineerd zijn (in alfabetische volgorde):

– Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA)
– Sporting Martinus
– Zwemvereniging de Watervrienden

De winnaar
Tijdens het Amstelveens Sportgala op 24 januari wordt bekend gemaakt welke vereniging zich “Sportvereniging van het jaar 2019” mag noemen en de wisselbeker en de cheque van € 2.500,00 in ontvangst mag nemen van wethouder sport, Rob Ellermeijer. Het Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.