Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA geeft zeker lijkende overwinning tegen OVVO weg in de laatste 3 seconden

KVA geeft zeker lijkende overwinning tegen OVVO weg in de laatste 3 seconden

Bijna twee jaar na de laatste competitiewedstrijd speelde KVA afgelopen weekend voor het eerst weer voor publiek in de eigen Nieuwe Bankrashal. In de hernieuwde Overgangsklasse was OVVO uit Maarssen de tegenstander. In een wedstrijd waarin KVA zelfs met vier doelpunten verschil voor kwam te staan, waren het de gasten die in 3 seconden voor tijd alsnog de gelijkmaker wisten te noteren: 21-21.

Toen medio maart 2020 de zaalcompetitie werd stilgelegd vanwege alle opkomende coronaperikelen stond KVA bovenaan in de Eerste Klasse. Het KNKV besloot enkele weken later dat op basis van de 11 gespeelde wedstrijden (van de 14) dat KVA recht had op promotie naar de Overgangsklasse. Nu, bijna twee jaar later dus werd daar eindelijk een vervolg aangegeven met een terugkeer in de Overgangsklasse. En dat met publiek!

In de Nieuwe Bankrashal was er lekker veel publiek afgekomen op het duel tegen OVVO uit Maarssen. Een sporthal die overigens volledig in ons eigen beheer leek te zijn aangezien het Sportbedrijf Amstelveen er niet in slaagt om de kantine te bemensen, ons te helpen bij het QR codes scannen en laat staan het openen en sluiten van de sporthal. Groot voordeel is dan weer dat er geen belachelijk hoge prijzen betaald hoeven te worden in de kantine.

Genoeg gezeikt, over naar de wedstrijd waarin Enza Bulterman vanuit KVA 2 was doorgeschoven naar de hoofdmacht om de geblesseerde Romee Robijns te vervangen. Samen met haar zus Yoni Bulterman stond zij samen in een vak met Sem Davelaar en Bas van der Bijl. In het andere vak begonnen Milena van Drongelen, Lieke den Hartog, Dylan van Sprang en aanvoerder Fabian Geveke. KVA en het in de rode uitshirts-spelende OVVO troffen elkaar afgelopen najaar ook al in wat uiteindelijk een oefenwedstrijd bleek. Destijds won KVA in Maarssen met 13-15 en ook deze keer bleken beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd.

Na een eerste helft waarin zowel KVA als de bezoekers af en toe op voorsprong stonden was het KVA dat in de tweede helft toch wist uit te lopen naar vier doelpunten verschil. Maar net toen het er op leek of KVA definitief afstand had genomen van OVVO, was het de ploeg uit Maarsen die in de slotfase de stand weer volledig gelijktrok: 20-20. In een verhitte slotfase was het vervolgens Fabian Geveke die koelbloedig de 21-20 binnenschoot en daarmee de twee punten in Amstelveen leek te houden. Toen KVA 30 seconden voor tijd de bal wist te onderscheppen in de verdediging lekker de overwinning definitief binnen maar de arbitrage gooide roet in het eten.

Zij besloten immers dat KVA aan het tijdrekken was in de poging de bal naar het aanvalsvak te brengen en gaven daarmee OVVO nog één kans om de gelijkmaker binnen te schieten. En jahoor, dat gebeurde. De Maarssenaren maakten 3 seconden voor tijd de 21-21 waarop KVA direct een time-out aanvroeg. ‘Bal in de aangeef en naar binnenstormen was het devies’. Dat gebeurde dan ook, maar OVVO was scherp en liet KVA geen kans meer om de bal op tijd te kunnen schieten.

Kortom, een 21-21 gelijkspel dat misschien wel een beetje aanvoelt als een 21-21 nederlaag. De overwinning was immers zo dichtbij. Ieder punt kan in deze poule van vier gelijkwaardige ploegen immers van levensbelang zijn. Overigens kwamen overige poulegenoten ZKV en ROHDA niet in actie vanwege teveel besmettingen. Dus dat belooft nog wat dit seizoen. De kop is er nu in ieder geval wel af en het was fijn om weer voor zoveel publiek te mogen spelen. Bovendien behaalde KVA ook een behoorlijk aardig niveau dat hopelijk nog veel beter kan worden in de resterende vijf wedstrijden.

Aanstaande zaterdag speelt KVA om 18.15 uur een uitwedstrijd tegen ZKV in Zaandam. De eerstvolgende thuiswedstrijd is vervolgens pas weer op zaterdag 5 maart vanwege de voorjaarsvakantie die er tussenin valt. Op die 5 maart speelt KVA om 17.00 uur thuis de derby tegen ROHDA. Tot dan!