Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA geeft ruime voorsprong bijna uit handen maar wint van koploper BEP

KVA geeft ruime voorsprong bijna uit handen maar wint van koploper BEP

KVA is er in de laatste veldwedstrijd voor het zaalseizoen in geslaagd om te winnen op bezoek bij koploper BEP. Op een zonnig maar koud complex in Purmerend won de door Geveke Podologie en Eelsing Expertises en Taxaties gesponsorde formatie met 16-18. Dankzij deze overwinning sluit KVA de eerste helft van het veldseizoen af als gedeeld koploper in de Overgangsklasse. Op 24 november start het zaalseizoen weer.

Zonder de zieke Jolien de Jonge (Chanda Robijns verving haar in de basis) reisde KVA zaterdagmiddag af naar Purmerend. Een bekende route inmiddels, want de afgelopen seizoenen treffen beide ploegen elkaar minstens twee keer per jaar. In de laatste speelronde voor het zaalseizoen kreeg KVA de kans revanche te nemen voor de smadeloze 20-27 nederlaag eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen BEP. Bovendien was duidelijk dat er van BEP gewonnen moest worden om ook na het zaalseizoen nog mee te doen om de prijzen.

Een lastige klus, want BEP lijkt dit seizoen vrijwel onverslaanbaar. Alleen Pernix was twee weken geleden te sterk voor de ploeg oud KVA-trainer Wim Schaap. Kortom, BEP verdedigde dit weekend haar koppositie tegen de ploeg die daar juist op aasde.

De eerste helft in het koude nazomer zonnetje leek wel een kopie van de eerste helft een paar weken eerder in Amstelveen. Alleen dan wel in Amstelveens voordeel. KVA verdedigde strak en geconcentreerd, had veel verdedigende rebound tegen de lange BEP-heren en wist bovendien ook een hoog schot percentage te halen. Waar BEP eerder in Amstelveen met een 6-13 tussenstand de kleedkamers opzocht, was het nu KVA dat met een 7-13 voorsprong aan de thee mocht.

Na rust een heel ander spelbeeld. Met name het eerste kwartier na rust leek het spel van KVA ineens totaal niet meer op dat van de eerste helft. BEP geloofde er nog in en kwam beetje bij beetje dichterbij. Hoewel KVA vervolgens ook weer de korf begon te vinden was het de thuisploeg dat een kleine tien minuten voor tijd de 16-16 binnenschoot. Het vele meegereisde KVA-publiek kon de ogen niet geloven, maar ineens leek een vrijwel zekere overwinning aan de neus voorbij te gaan.

Zowel BEP als KVA pastte intussen een aantal tactische wissels toe om de overwinning veilig te stellen. Het was vervolgens aan twee doelpunten van Dennis de Jong te danken dat KVA er alsnog met de winst vandoor ging. Met o.a. een doelpunt in de allerlaatste seconde van de wedstrijd bepaalde hij de eindstand op 16-18.

Dankzij deze overwinning, gaat KVA nu samen met BEP en Pernix als gedeeld koploper in de Overgangsklasse C het zaalseizoen in. KVA doet dus nog helemaal mee om de bovenste plaats en dat beloven dus nog zes spannende wedstrijden in het voorjaar te worden. Nu even rust, al traint de selectie nog wel door omdat KVA 2 a.s. zaterdag een inhaalwedstrijd speelt, thuis tegen KVS 3.