Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA geeft opnieuw overwinning weg maar houdt nu wel een punt over

KVA geeft opnieuw overwinning weg maar houdt nu wel een punt over

Dankzij een 22-22 gelijkspel op bezoek bij Wit Blauw heeft KVA slechts een schamel puntje mogen bijschrijven aan haar totaal. Een terecht gelijkspel misschien wel, maar wanneer je vijf minuten voor tijd nog twee doelpunten verschil voor staat had er overduidelijk meer ingezeten. Dankzij dit punt loopt KVA weer ietsje weg van de nummer laatst NOVA en kruipt het weer een beetje dichterbij nummers zes DOS Kampen.

Eerder dit seizoen verloor KVA nog vrij kansloos in de thuiswedstrijd tegen Wit Blauw uit Kampen. In de eigen Nieuwe Bankrashal werd het toen 17-23. Sindsdien ontpopten de Kampenaren zich tot een ploeg die mee strijd om het kampioenschap, terwijl KVA juist bijna onderaan de ranglijst bivakkeert. Er zou in deze uitwedstrijd dus duidelijk uit een ander vaatje getapt moeten worden om een goed resultaat neer te kunnen zetten.

Het begin was KVA was redelijk. De ploeg van trainer Michael Hendriks (die zijn contract deze week met een jaar verlengde) kwam als eerste op voorsprong. Dankzij goed verdedigend werk van beide vakken lukte het KVA om tot 6-7 voor te blijven staan. Intussen waren Bennie Hamersma en Romee Robijns hard in botsing met elkaar gekomen, waardoor de wedstrijd enkele minuten stil lag. Bennie Hamersma had een flinke bloedneus maar werd o.a. keurig verzorgd door de verzorging van de tegenpartij.

Of KVA hierdoor even van slag was is niet bekend, feit is wel dat de thuisploeg aan de hand van o.a. enkele strafworpen de regie in de wedstrijd overnam. Tot 9-8 ging het nog gelijk op maar bij het rustsignaal stond er een 13-10 tussenstand op het scorebord. In de rust was men het erover eens dat het spel nog vele malen beter kon en dat ook Wit Blauw nog niet haar niveau haalde.

Toch leek het er in eerste instantie niet op dat KVA het gat snel zou kunnen dichten. Sterker nog, Wit Blauw breidde de voorsprong uit naar vier doelpunten verschil: 15-11 en 16-12. Maar na de 17-14 kantelde de wedstrijd weer volledig in Amstelveens voordeel. Zoals zo vaak dit seizoen knokte de ploeg zich onverminderd hard terug in de wedstrijd en dankzij vijf goals op rij stond KVA halverwege de tweede helft zomaar weer met 17-19 voor.

Wit Blauw bleef aanhaken maar ook vijf minuten voor tijd stond KVA nog altijd met twee doelpunten voor: 19-21. Ook de thuisploeg liet zien hoe het terugĀ  moet komen in de wedstrijd en maakte er op haar beurt weer heel snel 21-21 van. Met minder dan 50 seconden op de klok maakte Fabian Geveke er met een kunstzinnige vrije bal 21-22 van en was een overwinning ineens wel heel dichtbij. Helaas was het Wit Blauw dat uit het eerste beste schot direct weer de 22-22 liet noteren. KVA kreeg in de laatste halve minuut nog drie grote kansen op een doelpunt en ook de thuisploeg mocht nog de aanval in maar beide zonder resultaat.

Zo behaalde KVA dankzij opnieuw een ijzersterke comeback haar derde puntje van deze zaalcompetitie. Natuurlijk veel te weinig gezien de kwaliteiten van de ploeg, maar in deze fase van de competitie telt ieder punt. Nu heeft de ploeg twee weken rust waarna op zaterdag 2 maart de competitie hervat wordt met een misschien wel cruciaal duel tegen de nummer zes: DOS Kampen. Deze wedstrijd begint om 16.10 uur.

Foto: Wit Blauw