Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA gaat thuis onderuit tegen Amicitia en ziet Groen Geel dichterbij komen

KVA gaat thuis onderuit tegen Amicitia en ziet Groen Geel dichterbij komen

Het was zaterdagavond niet best. Koploper KVA verloor in de eigen Nieuwe Bankrashal van laagvlieger Amicitia met maar liefst 20-27. Omdat nummer twee Groen Geel wél won is het gat tussen nu vier punten, terwijl de ploeg uit Wormer nog een wedstrijd meer te spelen heeft. Met nog twee wedstrijden te gaan voor KVA lijkt de eerstvolgende wedstrijd (tegen Groen Geel) op zaterdagmiddag 4 maart dus een absolute kraker te gaan worden, waar zelfs het kampioenschap op het spel staat.

De ploeg van Arno van der Vliet opende na bijna 3 minuten de score met een schot van Dennis de Jong. Daarna lag het initiatief bij de ploeg uit Vriezenveen, die makkelijk naar een 1-2 voorsprong konden komen. Tot 6-8 was het voornamelijk eenrichtingsverkeer voor Amicitia. De ploeg was gewoon sterker in de fase. Maar KVA kon bijblijven. Tot 6 minuten voor tijd wist Patrick de Jong 8-9 en 9-9 te maken door een wegtrekbal.

Het leek allemaal wel goed te komen voor KVA. Zeker nadat Jolien de Jonge een heerlijk blok had uitgedeeld aan haar dame waarbij de vreugde van Jolien zeer goed te horen was. Het ging alleen maar beter voor KVA. De doelpunten wilden nu redelijk vallen, maar het was nog niet het niveau dat menig publiek gewend was. Met onder andere weer een wegtrekbal van Patrick de Jong wist KVA te gaan rusten met een voorsprong van 14-11.

Na de rust was het Amicitia die na 16 seconden het eerste doelpunt wist te maken. Hierna kwam de ploeg van Vriezenveen alleen maar dichterbij en dichterbij, wat ook terecht was. KVA wist niet wat ze moesten doen met het Overijsselse achttal. Nadat Romee Robijns de 18-17 door de korf had gemikt, was het weer Amicitia die de gelijkmaker erin gooide. Hierdoor kwam gelijk een wissel. Voor de afvang werd Bart Mostard in het veld gezet. Bennie Hamersma moest het veld voor hem ruimen.

Hierna kwam een grote rally voor Amicitia. Binnen 5 minuten werden er 5 doelpunten gemaakt voor de uitploeg. Arno van der Vliet greep weer in en zette Marleen Haaijer in het veld voor Jolien de Jonge (die overigens een prima wedstrijd speelde). Dennis de Jong was de enige die de rally van Amicitia kon doorbreken, maar de uitploeg was gewoon een klasse beter in de Bankrashal en KVA liet gewoon niet zien dat ze écht voor het kampioenschap wilden gaan. Het wordt in ieder geval nog spannend in de top van de Overgangsklasse D. Eindstand 22-27.