Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA gaat ten onder tegen Nic. en doet volgend seizoen een stapje terug

KVA gaat ten onder tegen Nic. en doet volgend seizoen een stapje terug

Na één seizoen in de Hoofdklasse op het veld doet KVA volgend seizoen weer een stapje terug. Op speelronde 13 viel het doek definitief voor onze hoofdmacht na een ruime nederlaag in Groningen. Op bezoek bij Nic./Alfa-college werd er met 26-16 verloren. Hiermee is de achterstand op de veilige zesde plaats inmiddels onoverbrugbaar en speelt KVA volgend seizoen weer in de Overgangsklasse. Aanstaande zaterdag speelt KVA de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen het eveneens al gedegradeerde Unitas/Perspectief.

Hoewel het in de rest van het land best lekker weer was, was dat in Groningen absoluut niet het geval. In de stromende regen begon KVA aan de wedstrijd in het Oranjewoud stadion van Nic.Alfa-college. De thuisploeg schoot werkelijk uit de startblokken en zette KVA binnen een kwartier op een 8-1 achterstand. KVA was enorm zoekende maar kreeg steeds beter vat op de tegenstander. De 8-1 achterstand werd beetje bij beetje weggewerkt tot een 12-8 ruststand.

Na rust was het opnieuw Nic./Alfa-college dat de toon zette. De thuisploeg breidde de voorsprong uit naar zeven doelpunten verschil: 17-10. Vervolgens kwam KVA nog eenmaal terug in de wedstrijd. De ploeg vocht voor wat het waard was en kwam zo’n tien minuten voor tijd nog knap terug tot 19-16. Toen de Groningers de 20-16 binnenschoten was het verzet van KVA gebroken. KVA had de energie niet meer om zich terug te knokken en Nic./Alfa-college ging nog vrolijk door met scoren.

Trainer Arno van der Vliet bracht in de slotfase nog drie junioren in het veld. Dani van Leeuwen, Roy van Erck en Lieke den Hartog waren vanuit de A1 meegereisd naar Groningen en werden enigszins beloond met een paar wedstrijdminuten.